87'
... (intikker)

Mannen, 1, 4e klasse A

10 maart 2018 14:30

De Alphianen hebben afgelopen weekend een mooie overwinning behaald tegen de koploper Oegstgeest (2-1). Onder lekker omstandigheden begonnen beide teams op het Sportpark De Bijlen aan deze wedstrijd. Oegstgeest kwam gelijk fel uit de startblokken en creeerde een aantal goede mogelijkheden. Met een bal op de paal waren de bezoekers in de begin fase het dichts bij een doelpunt. Hierna kreeg Alphia meer grip op de wedstrijd en kreeg ook een paar mooie mogelijkheden tot de openingsgoal. In de 34e minuut konden de supporters van de thuisclub opveren. Na een mooie voorzet van de jarige Jesse Lipsius knikte Kelvin Hoogendoorn de bal achter de Oegstgeest doelman. Deze voorsprong was op dat moment niet geheel tegen de verhouding in. De bezoekers hadden weliswaar meer balbezit, maar Alphia creeerde de beste kansen. Met deze voorsprong zochten de Alphianen dan ook de kleedkamer op halverwege.

In de tweede helft trok Alphia zich helemaal terug en liet het de bezoekers het spel maken en loerde op de counter. Oegstgeest had veel balbezit en liet de bal lekker rond gaan, maar als ze dan eenmaal bij de 16-meter van de Alphianen kwam dan wist men zich geen raad meer met de bal. Alphia bleef in deze fase gemakkelijk overeind. In de slotfase besliste Alphia de wedstrijd. Na een snelle spelhervatting van "The man of the match", Thomas Piket, kon Nando Meijer alleen op de Oegstgeest doelman af. Deze kans benutte Nando feilloos en zorgde voor een 2-0 tussenstand. In de slot minuut bracht Oegstgeest de spanning nog een beetje terug, toen ze de 2-1 scoorde, maar verder liet Alphia het niet komen.

volgende week gaan de oranjehemden op bezoek bij WVC, die dit weekend toch wel enigsinds verrassend bij KSD/Marine wonnen. We zijn dus gewaarschuwd. De bal in Roelofarendsveen gaat om 14.30u rollen.