90'
...

Mannen, 1, 4e klasse A

27 januari 2018 14:30

Alphia heeft tijdens de start van de tweede competitie helft duur puntverlies geleden tegen het Haagse KSD-Marine. In de blessuretijd scoorde de bezoekers de 4-4, maar had eigenlijk nooit goedgekeurd mogen worden. Alphia doelman Piket werd door een Haagse speler met bal en al in het doel geduwd.

Alphia begon goed aan de wedstrijd tegen de Haagse opponent. In de eerste 20 minuten hadden de bezoekers niets in te brengen tegen het spel van Alphia. Bryan de Bruin (vanuit een corner) en Justin Flippo (afstandsschot) zorgde ervoor dat de Alphianen een makkelijke middag leken te krijgen. Maar rond de 30e minuut was er van de ruime voorsprong niets meer over. Binnen drie minuten mochten de bezoekers twee keer vanaf de strafschopstip aanleggen en bogen de stand van 2-0 naar 2-2. Met deze score werd ook de rust bereikt.

In de tweede helft had Alphia opnieuw de bal het meest in zijn bezit. Vanuit een mooie aanval was het in de 52e minuut Vincent Hoogervoorst, op aangeven van Bryan de Bruin, die de 3-2 liet aantekenen. Na een goed uut spelen kwamen de bezoekers opnieuw terug. Uit een corner scoorde ze de gelijkmaker. Hierna kreeg Alphia nog een tegenslag te verwerken. Floris Buijnink ontving zijn tweede gele kaart en moest het veld verlaten. Alphia ging 1 op 1 spelen en werd zeven minuten voor tijd beloond met de terechte 4-3 van Nando Meijer (op aangeven van Bryan de Bruin). In de blessure tijd kwamen de bezoekers toch nog terug tot 4-4, al was het de scheidsrechter ontgaan dat de doelman door een fikse duw het doel in werd geduwd.

Na afloop was trainer Angelo Leverock duidelijk. "Het was een wedstrijd dat nadelig uitviel voor Alphia, twee penalties tegen en twee doelpunten die niet goedgekeurd hadden mogen worden. En dan hebben we het nog niet eens over de vlaggenist van de Hagenaars." Volgende week spelen de Alphianen niet, door het wegvallen van Gol Sport. Op zaterdag 10 februari speelt Alphia opnieuw een thuiswedstrijd. Dan komt Wassenaar op bezoek op sportpark De Bijlen. Aanvang van de wedstrijd is 14:30 uur.