... (schot)
86'

Mannen, 1, 4e klasse A

18 november 2017 14:30

Alphia heeft het zichzelf in de thuiswedstrijd tegen Haagse Hout onnodig moeilijk gemaakt. Gezegd moet worden dat de bezoekers een aardig elftal hebben en vreemd genoeg onderin de vierde klasse bungelen. In de eerste helft konden de bezoekers goed meekomen in de wedstrijd. Alphia kon niet zijn eigen vetrouwde spelletje spelen en zag de bzoekers een aantal keer vrij gevaarlijk voor het doel verschijnen. In de 24e minuut kwamen de oranjehemden via een dwarrelschot op een 1-0 voorsprong. Kang kon Alphia niet genieten van deze voorsprong. In de 30e minuut kwamen de bezoekers weer op gelijke hoogte, door een benutte penalty (1-1). In de eerste helft gebeurde er daarna niet veel meer zodat er met 1-1 de rust werd bereikt.

In de tweede helft was Alphia de betere ploeg op het veld. Het balletje rolde weer gemakkelijk van de ene naar de andere speler en het was wachten op meer doelpunten. In de 50e minuut kwam die er dan ook. Een mooie uittrap van de keeper Thomas Piket werd door Bryan de Bruin als beste beoordeeld en kob zodoenende de bal vanaf 20 meter mooi over de doelman van Haagse Hout lobben (2-1). Hierna kregen de Alphianen genoeg kansen om de score verder uit te bouwen. Het was echter voor de toeschouwers wacht tot de 82e minuut, toen Kelvin Hoogendoorn alleen op de doelman mocht afgaan en beheerst de 3-1 binnenschoot. Door een foutje achterin bij Alphia werd het 5 minuten voor tijd nog even spannend. Haagse Hout kwam vanuit het niets op 3-2 en leek weer hoop te krijgen op een stunt. Maar aan deze hoop werd direct vanaf de aftrap een einde gemaakt, toen Bryan de Bruin op links goed doorkwam en Vincent Hoogervoorst perfect bediende en zo de 4-2 op het scorebord zette.

Volgende week speelt Alphia opnieuw een thuiswedstrijd. Dan komt het Leidse Roodenburg op bezoek op sportpark De Bijlen. De al gaat om 14:30 uur dan weer rollen.