Alphia aan één helft genoeg tegen Roodenburg

8 - 1

Roodenburg 1

Mannen, 1, 4e klasse A

25 november 2017 14:30

Alphia - Roodenburg leek op papier misschien wel een leuke wedstrijd. Voor de Alphia supporters werd het dat ook, maar de Leidenaren hebben geen moment de Alphianen in de problemen gebracht, ok de eerste 30 seconde van de wedstrijd misschien.

De wedstrijd was koud begonnen of de bezoekers namen in de 29e seconde de leiding in de wedstrijd. Een te zachte terugspeelbal op de Alphia doelman, werd dankbaar omgeturnd naar een 0-1 voorsprong voor Roodenburg. Iedereen ging er even voor zitten en de toeschouwers die iets later kwamen wisten nog niet dat het 0-1 stond. Na een klein half uur wedstrijd hadden de gastheren orde op zaken gesteld en een 6-1 voorsprong genomen. In de 4e minuut scoorde Nando Meijer de gelijkmaker. Na een kwartiertje spelen was het opnieuw Meijer die de oranjehemden op voorsprong zette (2-1). Na de 3-1 van Tom Radder in de 19e minuut ging het score verloop snel. Vincent Hoogervorst (22e minuut 4-1), Bryan de Bruin (24e minuut 5-1, penalty) en Nando Meijer in de 29e minuut (6-1) zorgde ervoor dat de Alphianen geen last meer zouden hebben van de bezoekers. Uiteindelijk was het Bryan de Bruin die de Alphianen op een comfortabele 7-1 ruststand zette.

Een monsterscore leek er weer aan te komen voor de oranjehemden. Maar in de tweede helft was het veldspel niet meer zo goed als de eerste helft. Veel passjes kwamen niet meer aan. Het was Nando Meijer die in de 59e minuut zijn 4e treffer scoorde en zo de 8-1 op het scorebord zette. Meer doelpunten kwamen er deze middag niet meer bij waardoor Alphia Roodenburg een nog grotere nederlaag bespaarde.

Volgende week gaat Alphia op bezoek bij Hazerswoudse Boys. Dit belooft weer een zware wedstrijd te worden op het zware veld in Hazerswoude-Dorp en de stempel stadsderby. Kom de Alphianen volgende week dus allemaal aanmoedigen. De wedstrijd zal om 14:30 uur aanvangen.