Roodenburg 1

1 - 2

Mannen, 1, 4e klasse A

12 mei 2018 14:30

Voor Alphia stond dit weekend de wedstrijd tegen het Leidse Roodenburg op het programma en voor de oranjehemden is de opdracht duidelijk. Gewoon winnen om de plek in de nacompetitie veilig te stellen. Eerder dit seizoen wonnen de Alphianen op eigen veld ruim van de leidenaren (8-1). Dit weekend stond de teller om 14:30 uur weer op 0-0. Het scorebord in Leiden kwam echter al snel in beweging. In de derde minuut was het Kelvin Hoogendoorn, die op aangeven van Nando Meijer, de 0-1 op het scorebord zette. Alphia krijgt in deze eerste helft diverse goede mogelijkheden om de score uit te breiden en de wedstrijd al te beslissen. Echter is het alleen Vincent Hogervoorst die in de 25e minuut nog het doel weet te vinden en de score verdubbelt (0-2).

In de tweede helft lijkt Alphia snel op weg naar de 0-3, Maar de snelle Nando Meijer wordt op zijn weg naar het doel onderuit getrokken. Wat rest is een vrijetrap en slechts een gele kaart voor Roodenburg. Alphia blijft het betere spel houden maar is onnauwkeurig in de afwerking. In de slotfase van de wedstrijd mag Roodenburg de spreekwoordelijke eer nog redde (1-2). Na de 90 minuten voetbal loopt Alphia terecht als winnaar van het veld en heeft het weer drie punten in de tas.

Met nog twee wedstrijden te gaan is er n deze 4e klasse A nog van alles mogelijk. Opdracht is dan ook om nog twee wedstrijden te winnen (19 mei Udo thuis en 26 mei Sev uit) en dan kan de eindafrekening worden gemaakt in deze klasse. Het moet gek lopen als Alphia de nacompetitie niet haalt.

Volgende week spelen de oranjehemden de laatste competitiewedstrijd op het eigen Sportpark De Bijlen. Het Oegstgeeste Udo is dan de tegenstander. De bal zal om 14:30 uur gaan rollen.