89'
Bryan de Bruin (penalty)

Mannen, 1, 4e klasse A

4 november 2017 14:30

Alphia werd afgelopen weeekend te laat wakker in de topper tegen Oegstgeest en moest daarom een stapje terug doen in de top van de 4e klasse A. De mannen van Angelo Leverock kwamen de eerste helft niet in hun spel en liepen zo vrij eenvoudig tegen een 2-0 achterstand aan. Nog voor de rust werden er wat wijzigingen in het veld aangepast waardoor de oranje machine iets beter ging lopen. Nog voor het rust signaal kregen de oranjehemden nog een dot van een kans, maar deze werd helaas niet benut, waardoor er met 2-0 de rust werd ingegaan.

In de tweede helft zette Alphia weer druk op de tegenstander. Opnieuw kreeg Alphia een goed ekans, maar de bal spatte uiteen op de lat. Oegstgeest kwam vanuit het niets ineens op 3-0. Een afvallende bal werd onhoudbaar in de kruising geschoten. Enkele minuten daarna was er slecht uitverdedigen en hier maakte Oegstgeest dankbaar gebruik van (4-0). Alphia bleef voetballen en werd uiteindelijk beloond voor hun inzet. Nando Meijer scoorde 2x en bracht zo nog even de spanning terug in de wedstrijd (4-2). Zou het dan toch nog mogelijk zijn. Alphia ging de laatste 10 minuten met veel risico spelen, waardoor r veel ruimte achter de verdediging kwam te liggen. Vauit een counter besliste Oegstgeest de wedstrijd door 5-2 te scoren. In de laatste minuut mocht Bryan de Bruin nog vanaf elf meter scoren en zo de eindstand op 5-3 brengen.

Volgende week is er geen competitie voetbal. De Alphianen spelen midweeks op dinsdag 7 november bij Woubrugge (aanvang 20:00u), dat dit weekend thuis met 1-4 verloor van Aarlanderveen. Op 18 november speelt Alphia weer voor de competitie thuis tegen Haagse Hout.