84'
Assist: Nando Meijer

Mannen, 1, 4e klasse A

19 mei 2018 14:30

Alphia heeft de laatste thuiswedstrijd van de competitie gemakkelijk gewonnen van het laaggeklasseerde Udo. Beide teams lieten elkaar lekker voetballen, waardoor beide teams in de beginfase mogelijkheden kregen. In de 15e minuut was het echter al raak voor de oranjehemden. Vincent Hoogervorst ronde op aangeven van Djovi Borreman goed af. Alphia hield het veldoverwicht en kwam nog een aantal keren goed voor het Oegstgeeste goal, maar doelpunten leverde dat niet op. Ook de bezoekers konden laten zien dat ze best wel een balletje konden trappen, maar rond de 16-meter strandde het meestal.

De tweede helft ging Alphia voor meer doelpunten, maar de toeschouwers moesten tot de 71e minuut wachten tot ze weer konden juichen. Na een kluts voor het Udo doel was het uiteindelijk Vincent Hoogervoorst die de tweede goal van de middag liet aantekenen (2-0). Niet veel later scoorde de bezoekers vanuit het niets de aansluitingstreffer (2-1). Alphia kwam na dit slippertje niet echt meer in gevaar. Kelvin Hoogendoorn scoorde uiteindelijk in de 84e minuut nog de 3-1.

Volgende week volgt nog de laatste speelronde. Alphia gaat dan op bezoek bij SEV, dat dit weekend de kans op een kampioensschap verspeelde door met 1-0 van Roodenburg te verliezen. De Alphianen hebben nog een kansje om kampioen te worden. De oranjehemden moeten in iedergeval zelf willen van SEV en als Oegstgeest puntenverspeelt bij KSD Marine en VVSB verliest bij Meerburg, dan zijn de Alphianen kampioen. Bij elk ander resultaat gaan de mannen van Angelo Leverock en Joop Lankhaar de nacompetitie in.