Mannen, 3, 4e klasse 04

23 september 2017 14:00

Scheidsrechter

A. Kamping

De voorbereiding van het seizoen verliep teleurstellend. De enige oefenwedstrijd in de voorbereiding tegen competitiegenoot ARC 8 ging net aan verloren. Maar ook alle bekerwedstrijden werden verloren. Bij vlagen werd door Alphia 3 goed voetbal op de mat gelegd, maar vooral het aantal tegendoelpunten en de slordige passing baarde speler/coach Glen zorgen. De knop moet om, de competitie gaat beginnen.

Mede gedwongen door de afwezigheid van de aanvallende krachten Willian en Bassie besloot Glen met een 4-4-2 formatie te beginnen. De mannen werden voor de wedstrijd nog extra scherp gezet en herinnerd aan de wijze waarop 2 jaar geleden het kampioenschap behaald werd: Strijdlust.

Dit had effect. Alphia stond positioneel erg goed en gaf weinig weg. Dit goldt echter ook voor Rohda waardoor de eerste helft weinig kansen opleverden. Het enige hoogtepunt was de minutenlange woordenwisseling tussen de teamgenoten en gebroeders Aartman.

In de rust werden zoals gebruikelijk enkele wissels toegepast en in de 2e helft ging Alphia op zoek naar de goal. De wedstrijd werd wat steviger door harde overtredingen over en weer. Dankzij uitstekend werk van Niels kwam Alphia op een 1-0 voorsprong. Op het middenveld jaagde hij enkele meters zijn tegenstander na en pakte vervolgens de bal af. De tegenstander probeerde het balverlies nog goed te maken, maar Niels maakte zich breed en gaf de bal af aan Daniel. Hij zette met één beweging Jeroen voor de keeper. Jeroen nam de bal mee en nagelde bal vervolgens keihard in de kruising.

Alphia kwam zelfs op een 2-0 voorsprong via Glen. Mathijs speelde de bal lang naar Stefan die met een nonchalante beweging Glen diep stuurde. Vervolgens kon Glen eenvoudig de keeper verschalken. Met nog zo een 20 minuten op de klok ging Rohda alles of niks spelen door met 4 - en op een gegeven moment zelfs met 5 - aanvallers te spelen. Dit had effect, de tegenstander maakte met een bekeken afstandsschot de aansluitingstreffer. De club uit Bodegraven rook bloed en probeerde via voorzetten vanaf de zijkant nog een goal te forceren. Dit lukte echter niet waardoor Alphia 3 zijn eerste overwinning van het seizoen behaalde.