...

Onder 15, JO15-1, 3e klasse 03

23 september 2017 8:30

M. Matze

Alle voortekenen leken goed. Het zonnetje scheen. Een goede warming up. Iedereen had zin in de eerste wedstrijd van de competitie. Tegenstander van vandaag was DSO JO15-3, die ook nog al hun bekerwedstrijden hadden gewonnen. Dus we konden vandaag zien hoe het niveau in deze klasse was.

Alphia begon voortvarend want in de eerste minuut werd Martijn als diep gestuurd door Brett en Martijn schoof de bal langs de keeper binnen, 1-0. Alphia leek door te stormen maar talloze pogingen gingen net niet raak. Helaas werd er achterin niet goed uitverdedigd. Een terugspeelbal op Luca werd niet heel goed uitverdedigd en DSO nam de bal over en wist uiteindelijk de bal achter Luca in het net te deponeren, 1-1. Alphia reageerde meteen want in de daaropvolgende minuut was het weer Martijn, nu op aangeven van Twan die voor 2-1 zorgde.  Maar Alphia kon niet lang van deze voorsprong genieten. Patryk raakte een voorzet van rechts verkeerd en passeerde daarme zijn eigen doelman, 2-3. Brett lanceerde Martijn op links en die werd met nog een vrij speelveld voor zich neergehaald door een DSO-er. Wat reste was een vrije trap van een meter of 40, waar volgens de regels een kaart niet had misstaan. Welke kleur laat ik nog in het midden. DSO was in ieder geval doeltreffend want zij wisten nog wel een keer het net te vinden in de 24e minuut, 2-4.

Dit paste helemaal niet in de kansenverhouding. DSO had nog niet eens 4 kansen gehad, terwijl wij kansen creërden aan de lopende band. Maar Alphia gaf niet op en bleef op zoek gaan naar de aansluitingstreffer. Weer werd Martijn de diepte ingestuurd en hij was zijn tegenstander te snel af. Op 3 meter voor de doellijn wilde Martijn de bal alleen voor de keeper binnen tikken, toen hij in een uiterste poging door de verdediger werd neergehaald, waardoor de bal naast vloog. Tot verbazing van de oranje witten en ook alle toeschouwers op de tribune, ook die van DSO, besloot de scheidsrechter de bal niet op de stip te leggen. Onbegrijpelijk, maar we moesten door. Weer werd Martijn diep gestuurd en op bijna identieke wijze werd hij weer neergehaald. Maar de scheidsrechter was consequent en weigerde ook hier de bal op de stip te leggen.

In de rust was er natuurlijk onbegrip hoe dit alles had kunnen gebeuren, maar we besloten dat we geen tegendoelpunt meer zouden krijgen in de tweede helft en dat we er zelf nog een paar in zouden trappen.

De tweede helft verliep een beetje moeizaam er gebeurde niet veel. Na een kwartiertje werd er dan ook besloten om voor meer aanvallende kracht te zorgen door Sinan in de spits erbij te zetten. Dit zou DSO wel kunnen ontregelen. De druk werd weer verlegd naar de goal van DSO. Toen duwde Noah helaas uit frustratie een tegenstander en moest met geel aan de kant gaan zitten. Hierdoor werd het tactische plannetje gedwarsboomd en konden we pas weer extra druk zetten toen we 5 minuten voor tijd weer compleet waren. Bijna direct kwam DSO in de problemen en 3 minuten voor tijd was het wederom Martijn die tot scoren kwam, 3-4. Alphia zette alles op alles om toch nog een punt over te houden aan dit duel en kreeg daarvoor ook nog 2 kansen. In de allerlaatste minuut had Sinan toch echt de gelijkmaker op zijn slof, maar helaas ging ook deze bal er niet in. Daarna werd er afgefloten en reste ons niets anders dan DSO te feliciteren met hun zwaarbevochte overwinning.

Volgende week weer nieuwe kansen voor Alphia JO15-1, dan in de uitwedstrijd tegen Soccer Boys in Bleiswijk.