Alphia JO11-01 pakt uit op zonovergoten herfstdag

Haastrecht JO11-2

Onder 11, JO11-1, 4e klasse 05

23 september 2017 9:45

J. Haze

Op een zonovergoten herfstochtend staat het JO11-01 team van Alphia klaar om het op te nemen tegen Haastrecht JO11-02. Peter staat zijn coachrol af aan Ibrahim, want we missen een scheidsrechter. Ibrahim is als vanouds op dreef en gooit al zijn enthousiasme is het coachen.

Haastrecht, in geel-zwart wespentenue, gaat meteen vol in de aanval en binnen 2 minuten hebben ze al een doelpunt gescoord. Maar al gauw slaan de Aphianen terug en is het 1-1. Al snel gevolgd door een tweede doelpunt van Sean na een mooie voorzet van Rayan. Een uitbraak van Haastrecht kan vervolgens nog net worden tegengehouden door Jorik. Daarna speelt Alphia goed over, de bal gaat van Rayan naar Siep en vervolgens naar Jessy die scoort. Haastrecht probeert nog een paar keer door de verdediging heen te komen, maar de verdedigingslinie van Davey, Zoubier en Jesper is toch te sterk. En onze inval keeper Tijn weet de ballen die er toch doorkomen tegen te houden. In de 16e minuut wordt Siep getackeld en mogen we een vrije trap nemen, maar deze bal gaat helaas niet in het doel. De mannen spelen steeds beter over en de keeper van Haastrecht heeft veel moeite om de ballen uit het doel te houden. Een corner van Alphia zorgt voor een uitbraak van Haastrecht. Pieter en Davey doen er alles aan om de tegenstander te stoppen en gelukkig kan Tijn de bal tegenhouden. In de 26e minuut scoort Siep na een voorzet van Sean.

In de tweede helft scoort Sean binnen een minuut, nadat Jessy drie spelers van Haastrecht gepasseerd heeft. Haastrecht is met nieuwe energie de tweede helft ingegaan en valt meteen aan. Tijn weet de bal te stoppen. Alphia scoort vervolgens in 3 minuten drie keer. Haastrecht lijkt nu de fut toch kwijt te zijn, maar komt toch nog een paar keer verassend terug. Jesper, Jorik en Zoubier moeten aan de bak om de tegenstander te stoppen. Een keer floept de bal er toch ongemerkt doorheen en scoort Haastrecht zijn tweede doelpunt. Alphia laat zich in de laatste minuten van zijn beste kant zien. Sean en Rayan vallen aan en Jessy kan het laatste doelpunt van de wedstrijd scoren.