... (solo)
63'

Mannen, 3, 4e klasse 04

30 september 2017 12:00

De tweede competitiewedstrijd van het seizoen stond op het programma, WDS 2 uit. Dit beloofde een zware pot te worden tegen wederom een selectieteam. Ook omdat WDS vorige week met 3-10 wist te winnen van Jodan Boys 6.

Matthijs was vandaag de coach aangezien Glen voor een scoutingsopdracht in Portugal zat. Willian en Bassie waren nog steeds afwezig i.v.m. hun vakantie. Net als vorige week speelde Alphia 3 daarom in de 4-4-2 formatie. Voor we naar buiten gingen motiveerde Martijn de mannen van Alphia 3 met een speech over Glen die wekelijks zijn ziel en zaligheid in het team stopt en maar al te graag een bericht zou ontvangen in Portugal dat we 3 punten hadden gepakt.

Dit leek effect te hebben want Alphia kwam binnen enkele minuten op een 0-1 voorsprong. Peter liep met de bal op, speelde de bal naar Sander die op de linkerflank de diepte zocht. Sander nam de bal aan en gaf een vroege voorzet op Stefan. De keeper was iets eerder bij de bal, maar Stefan stond zo dicht op de keeper dat de keeper geen andere mogelijkheid zag dan de bal tegen Stefan aan te spelen waardoor de bal in het doel belandde. WDS was de betere partij en het duurde ook niet lang voordat zij de gelijkmaker hadden gemaakt. De rechtsbuiten ging een één-twee aan met de spits, bereikte de achterlijn en zette keihard de bal voor. Tomas kon niks anders doen dan zijn voet tegen de bal zetten, wat resulteerde in een eigen doelpunt 1-1. Dit leek ook de ruststand te worden, maar een te zachte terugspeelbal van Sander op Martijn onderschept door de spits van WDS leidde de 2-1 in. Peter leek de fout nog te herstellen, maar viel nadat hij de bal had afgepakt. Vervolgens had de spits een vrije doortocht op de keeper van Alphia 3. De spits faalde niet en daardoor moest Martijn zijn tweede tegendoelpunt  incasseren waar hij daarvoor nog met een aantal puike reddingen zijn elftal op de been hield. Het spel van Alphia was de eerste helft erg slordig, met snel balverlies, slechte passes en weinig gewonnen duels. Genoeg gespreksstof voor in de rust dus. Kunnen de mannen van Alphia 3 het tij keren?

De tweede helft bleef slordig aan de kant van Alphia, al creëerden het wel meer kansen en kwam het meer in de duels. Niels miste nipt een afstandsschot en ook Jeroen en Enrico waagde een doelpoging maar daar wist de keeper knap op te redden. WDS zat uiteraard ook niet stil en raakte enkele keren de paal en de lat en uiteraard liet de keeper van Alphia 3 zich ook nog een paar keer van zijn beste kant zien. Helaas moest Martijn nog 1 tegendoelpunt incasseren. Een lange uittrap van de keeper leidde tot een tegendoelpunt. De bal viel over de verdediging van Alphia - die niet goed gepositioneerd stond - en vervolgens kon de spits van WDS in zijn eentje op Martijn aflopen om de 3-1 te maken. Alphia probeerde nog een doelpunt te forceren maar dit lukte niet. WDS was een maatje te groot voor dit matige Alphia. Elk foutje werd door WDS keihard afgestraft. Hopelijk hebben de mannen van Alphia 3 hiervan geleerd en kunnen zij zich volgende week weer herpakken bij Jodan Boys.