40'
Noah Zimmerman (intikker)

Onder 15, JO15-1, 3e klasse 03

30 september 2017 9:30

Deze zaterdag stond om 9.30 uur de wedstrijd tegen het eveneens oranje-witte Soccer Boys op het programma. Onze oranje-witten hadden wat recht te zetten na het onnodige puntverlies van vorige week. Vol goede energie vertrokken we naar Bleiswijk. We mochten bijna in de verst weg gelegen kleedkamer omkleden en we speelden ook op het verst weg gelegen veld. Wat overigens een prima kunstgrasveld was.

Net als vorige week begon Alphia zeer overtuigend aan de wedstrijd. Wederom in de eerste minuut werd Martijn diep gestuurd door Twan en zijn voorzet kwam via Timo bij Mitchel terecht die beheerst afrondde, 0-1.  Vorige week kenden we dus ook zo'n goede start, maar konden we er geen vervolg aan geven. Alphia bleef daarna op zoek naar een goal en na een goede combinatie op het middenveld tussen Brett en Twan werd Martijn de diepte ingestuurd. Alleen voor de keeper faalde Martijn dit keer niet en zo stond het 0-2.  Alphia ging door met kansen creëren, maar de bal wilde er niet meer in. Na een kwartier wisselde Soccer Boys 3 spelers waardoor het positioneel beter kwam te staan. Uiteindelijk kwam ook Soccer Boys een keer bij onze goal en werd het ook meteen gevaarlijk, doordat Glenn over de bal heen trapte en in de achtervolging moest kwam Sinan in een moeilijke situatie. Hij moest kiezen uit 2 man en besloot uit te stappen op de man aan de bal, deze speler doorzag dat goed en speelde de vrijgekomen man aan die daarna van randje 16 meter de 1-2 binnenschoot. Even een domper en dat terwijl we zo goed gestart waren. Het was weer een wedstrijd geworden. Alphia bleef doorgaan met aanvallen en Martijn bediende Mitchel enkele malen perfect, maar zijn vizier stond niet op scherp. Net voor rust scoorde Mitchel wel op aangeven van Martijn, maar werd deze afgekeurd wegens buitenspel. Zo gingen we dus rusten met een 1-2 voorsprong.

Na de rust ging Alphia weer fel op zoek naar de 1-3. En 4 minuten na rust was het weer Martijn die op aangeven van Timo de diepte werd ingestuurd en de 1-3 binnentikte. Een minuut later besliste Alphia de wedstrijd na een soepel lopende aanval over meerdere schijven. Glenn speelde Twan aan die Martijn diep stuurde die vervolgens Noah een niet te missen kans bood. Noah scoorde zo de 1-4. Er volgden nog vele kansen, maar het net werd niet meer getroffen.

Zo werd de tweede competitiewedstrijd wel gewonnen en hebben we de weg naar boven weer ingezet. Volgende week spelen we tegen Koudekerk thuis om 10.00 uur. Koudekerk heeft een iets betere competitiestart dan Alphia en heeft nu 1 puntje meer. Laten wij Alphianen zorgen dat dat na zaterdag anders is!