Oudewater Jo11-3 - Alphia Jo11-1, een wedstrijd met twee gezichten

Siep Otterspeer (intikker)
Assist: Sean Haze

Onder 11, JO11-1, 4e klasse 05

30 september 2017 8:30

Afgelopen zaterdag speelde Alphia Jo11-1 in het pittoreske plaatsje Oudewater. Een dorp waar de tijd wat stil lijkt te staan, met bruggen, die qua breedte van de doorgangspaaltjes niet berekend zijn op Beamers uit de X5 serie van de familie Otterspeer. Uiteindelijk werd via een alternatieve route toch het sportcomplex van de plaatselijke FC gevonden.

Na een drietal overwinningen de afgelopen weken in zowel de beker als in de competitie begon Alphia Jo11-1 vol vertrouwen aan de wedstrijd. Het was een sterke eerste helft waarbij het weliswaar eventjes duurde voordat er gescoord werd, maar waarbij Alphia sterk voor de dag kwam met goed positiespel en samenspel. Ook de rentree van de betrouwbare sluitpost Quinten van Alphen zorgde ervoor dat het defensief ook allemaal zeer solide oogde achterin. De keeper en de verdedigers Jesper, Jorik en Pieter bouwen en vertrouwen op elkaar.

Voorin weten Ryan, Siep, Jessey , Zubair en Sean elkaar ook steeds beter te vinden. De 0-1 kwam echter tot stand door een eigen goal van Oudewater, het was een van richting veranderd schot van Jessey.

Ryan ging al een paar keer zeer fraai voorbij zijn man en het gevaar dat hij daarmee stichtte zorgde steeds voor onrust in de verdediging van Oudewater. Siep volgde het goede voorbeeld van Ryan en liet ook een paar mooie passeer acties zien.

Ryan liet zien dat hij behalve mooie acties, ook messcherpe corners kan nemen. Sean schoot uit die corner maar net over. Toen dacht Sean dat hij wat betreft passeer acties ook niet achter kon blijven. Hij ging zijn man voorbij en scoorde prompt de 0-2. Wat een genot om deze ploeg in actie te zien de eerste helft. Jesper kreeg een voorzet op maat van Ryan, maar schoot helaas net over. Het was wel een mooie aanval.

Het goede positiespel werd nogmaals beloond met een goal, doordat Jessey een voorzet op maat afleverde en Sean twijfelde niet en ronde koelbloedig af. Waardoor Alphia met 0-3 een comfortabele ruststand had.

Hoe anders was de 2e helft, Oudewater had blijkbaar intern versterking gezocht, want het gerucht ging rond dat er in de 2e helft 2 spelers meededen van de Jo11-1. Dit is verder niet onderzocht en mag reglementair ook wel, maar goed daardoor werd het wel een andere wedstrijd.

De 2e helft kreeg Alphia het moeilijker doordat Oudewater beter begon te spelen, maar ook doordat de twijfel in de ploeg ontstond. De passing werd onzuiverder, de posities werden minder goed bezet en Alphia begon wat achter de feiten aan te lopen. Dit leidde dan ook de 1-3 in. Na de 1-3 bleef het lange tijd wat onrustig op het veld en leek Alphia de controle over de wedstrijd wat te verliezen. Gelukkig heeft Alphia op dat soort momenten de beschikking over spelers die makkelijk scoren. Sean schoot op de paal en Siep was er als de kippen bij in de rebound om de goal te scoren.

Na deze 1-4 was het wel klaar en het tijdelijke verzet van Oudewater was gebroken. Het resultaat van deze uitslag is, dat Alphia als trotse koploper de volgende wedstrijd ingaat. Als zo gevoetbald wordt als in de eerste helft, maken we zeker een goede kans tegen Jodan Boys komend weekend, maar dan moet er niet zo’n terugval zijn als in de tweede helft. Jodan Boys is ook nog ongeslagen en volgens de statistieken is het een sterke ploeg. Veel aanmoediging is dus nodig komend weekend als koploper Alphia het thuis opneemt tegen Jodan Boys in deze topper.

Komt allen kijken om 9 uur voor de topper Alphia Jo11-1 vs Jodan Boys Jo11-3 aan de sportlaan 7. Deze wedstrijd wil je niet missen!