... (intikker)
40'

Mannen, 3, 4e klasse 04

7 oktober 2017 16:15

Voor de mannen van Alphia 3 stond afgelopen zaterdag een avondwedstrijd (16:15) in Gouda tegen Jodan Boys op het programma. Glen was terug van zijn scoutingstrip in Portugal. Ook Willian en Bassie waren diezelfde dag weer veilig in Nederland aangekomen. Bassie voelde zich al fit genoeg om te voetballen, Willian deed liever nog een schoonheidsslaapje. Naast de schone slaper waren Tim, Matthijs en Tomas afwezig. Als vervanger werden de veteranen Enrico Koers en Stefan Slagter bij het team gehaald.

Peter “no shoes” Straathof leek ook niet te kunnen spelen aangezien hij zijn voetbalschoenen was vergeten. Gelukkig had Niels een extra paar voetbalschoenen bij zich. Niels had net zo goed zijn eigen schoenen aan Peter kunnen geven. De wedstrijd was nog maar net begonnen of hij raakte door een onbesuisde sliding van de tegenstander zodanig geblesseerd dat hij het veld moest verlaten.

Op het begin kreeg Alphia al snel via Jeroen een grote kans op de 0-1. Helaas vond Jeroen de keeper op zijn weg. Daarna werd het allemaal wat minder bij Alphia. Misschien schrok Alphia van de felheid van Jodan Boys, want Alphia begon meer en meer duels te verliezen. Het was dan ook Jodan Boys dat op voorsprong kwam nadat Jelle de bal bij een tegenstander in de voeten schoof. De tegenstander twijfelde geen moment en knalde de bal van een meter of 20 in de kruising. Kort daarna kwam Jodan Boys op 2-0 uit een corner waarbij de laatste man van Jodan Boys eenvoudig kon inkoppen.

Alphia kwam in de eerste helft nog terug tot 2-2. De 2-1 werd gemaakt door Jeroen, die niet faalde vanaf elf meter. De 2-2 begon bij Dennis die na een corner van Alphia een belangrijk kopduel won, uiteindelijk belandde de bal bij Glen die de keeper met een lobachtige kopbal in de verre hoek wist te verschalken. Toen Alphia op de goede weg leek kreeg het niet lang na de 2-2 de 3-2 te verwerken. Jodan Boys nam een snelle korte corner, waardoor Alphia niet goed gepositioneerd stond en vervolgens was het voor de thuisploeg een koud kunstje om de bal in het doel te werken.

In de rust werd er wat gevloekt en getierd en waren de mannen het eens dat Alphia hier niet hoefde te verliezen. Dat was ook te zien de 2e helft. Alphia had de 2e helft het betere van het spel. Ze wisten een hoop kansen te creëren en Jodan Boys kwam er niet meer aan te pas. Jeroen maakt de 3-3 en Alphia ging op zoek naar de winnende goal. Alphia kreeg nog enkele kansen maar de grootste kansen waren voor Bassie en Glen. In de laatste paar minuten kwamen beide nog in scoringspositie maar de bal van Bassie kwam op de paal en een paar minuten later schoot Glen de bal naast.

Helaas weer punten gemorst. Maar Alphia 3 is niet de enige in de competitie. Elk team in de competitie heeft na drie wedstrijden al punten laten liggen dus dat belooft een leuke en zware competitie te worden. Zaterdag komt Bodegraven 1 op bezoek. Als Alphia het niveau van de 2e helft tegen Jodan Boys kan doortrekken naar zaterdag moet dat wel goed komen.