62'

Onder 15, JO15-1, 3e klasse 03

7 oktober 2017 10:00

B. de Groot

Afgelopen zaterdag stond de derby tegen Koudekerk op het programma. Twee jaar geleden, maar toen nog in de D1 hadden we ook een keer tegen Koudekerk gespeeld. Alphia kreeg toen kans op kans met ballen op paal en lat en net over, maar het scoren wilde niet lukken. En uiteindelijk zul je dan altijd zien dat de tegenstander wel het net vindt.

Zaterdag leek wel een kopie van die wedstrijd. Wederom creëerde Alphia kans op kans. Diverse keren kwamen de voorwaartsen alleen voor de keeper, alleen in de afronding faalden we verschrikkelijk. Het eerste kwartier was het voor Koudekerk dan ook alleen maar tegenhouden. En net als 2 jaar geleden was het toch Koudekerk dat op voorsprong kwam. Een afstandschot van de spits van Koudekerk stuiterde ongelukkig over doelman Luca en zo stond het 0-1. Alphia ging door en creëerde de ene kans na de andere en Twan leek de gelijkmaker binnen te schieten na een voorzet van rechts. Maar helaas schoot de bal er binnenkant paal weer uit. Zo'n 4 minuten voor rust kregen we nog een domper te verwerken Luca had de bal ingespeeld naar Sinan, maar die dacht iets meer tijd te hebben dan hij in werkelijkheid had. Dit doorzag de spits van Koudekerk, hij ontfutselde Sinan de bal en schoof daarna de bal achter Luca, 0-2. Wat een ontgoocheling. Alphia had een duidelijk veldoverwicht en creëerde kans op kans, maar was helaas niet scherp in de afronding. En dat was iets waar je Koudekerk een compliment voor moet geven. Twee keer scoren uit één kans is een goed gemiddelde.

Na rust probeerde Alphia het nog wel om de aansluitingstreffer te maken maar de scherpte ontbrak en langzaamaan werd het spel van de Alphianen er ook niet beter op. Door wederom een afstandschot kwamen we zelfs op 0-3 achter. Even leek er een opleving te komen toen Martijn op aangeven van Brett wel doel wist te treffen, 1-3. Maar 2 minuten later was het toch weer Koudekerk dat vandaag buitengewoon effectief was en de 1-4 binnentikte. Daarna incasseerde Brett nog een gele kaart vanwege opmerkingen op de leiding. Dan kun je niks anders doen dan de wedstrijd uitspelen en je verlies incasseren. Tenslotte willen we Patrick nog bedanken, die ons team wilde aanvullen tot 12, vanwege een aantal blessures.

Na 3 wedstrijden in de competitie zien we steeds eenzelfde wedstrijdbeeld. Alphia creëert voldoende mogelijkheden, maar in de afwerking komen we te kort. Daarentegen heeft de tegenstander vaak aan een halve kans voldoende om wel tot scoren te komen. Al met al biedt dat voldoende perspectief. Op de training wordt genoeg op afwerken getraind, dus vroeg of laat zullen de doelpunten ook ten gunste van ons gaan vallen. Zaterdag een nieuwe kans, dan spelen we om 13.15 uit bij Groeneweg in Zevenhuizen.