...

Mannen, 3, 4e klasse 04

14 oktober 2017 14:30

A Koelewijn

Op 14 oktober op een mooie nazomerzaterdag mocht Alphia 3 het op het hoofdveld opnemen tegen Bodegraven 1. De eerste helft leek vrijwel identiek aan de eerste helft tegen Jodan Boys.  Weer kwam Alphia snel op een 0-2 achterstand en was de stand bij rust 2-3.

De 0-1 kwam vanuit een (onterechte) vrije trap aan de rechterkant die niet goed werd weggewerkt en uiteindelijk bij een speler van Bodegraven belandde. De speler kreeg alle tijd en ruimte om de bal in de verre hoek te plaatsen. De 0-2 was vrijwel identiek aan het eerste doelpunt. Een hoge voorzet viel over de spelers van Alphia heen en belandde bij een speler van Bodegraven. Hij stond vogelvrij en wist met een schot in de verre hoek te scoren. Alphia speelde niet slecht en creëerde kansen, maar stond toch 2-0 achter. Eerst leek Alphia via een penalty een mogelijkheid te krijgen om weer terug in de wedstrijd te komen. In het strafschopgebied van Bodegraven werd Jeffrey overduidelijk onreglementair neergehaald door zijn tegenstander maar de scheids zag hier geen overtreding in.

Alphia kwam uiteindelijk terug via een voorzet vanaf de rechterkant van Willian. De bal werd door iedereen gemist behalve door Peter, 1-2! Niet veel later viel ook de 2-2. Via Matthijs en Sander belandde de bal bij Jeroen. De centrumspits stuurde Glen diep en Glen prikte de gelijkmaker erin. Net als tegen Jodan Boys leek Alphia weer de schade hersteld te hebben, maar nog voor de rust maakte Bodegraven de 2-3 na een scherpe steekbal op de spits. De aanvaller was de verdediging te snel af en wist eenvoudig af te ronden.

In de tweede helft werd het spel van Alphia slordiger en werden de duels wat feller. Beide teams liepen tegen een gele kaart aan en de wedstrijd werd vlak voor het einde nog even gestaakt. Alphia zette nog wel aan maar wist niet te scoren. Net als in de eerste helft had Alphia recht op een penalty. Bij een corner kwam de keeper uit met een karatetrap op Jeroen. Dit zag de scheids echter niet. Ab Kamping had de overtreding overigens wel geconstateerd maar hij had helaas geen fluitje bij de hand.

Volgende week hebben de mannen een dagje vrij (wat ze waarschijnlijk goed kunnen gebruiken). Het Alphens Nieuwsblad nam al het woord crisis in de mond. Laten we hopen dat dit niet het geval is en Alphia 3 snel orde op zaken gaat stellen. De eerstvolgende wedstrijd is namelijk (uit) tegen de hanemaaijers..