68'
70'

Onder 15, JO15-1, 3e klasse 03

14 oktober 2017 13:15

Deze zonnige zaterdagmiddag togen we af naar Groeneweg in Zevenhuizen. We waren hier nog nooit geweest en mochten aantreden op kunstgrasveld 3. Na de goede start in de beker en de matige start in de competitie had Alphia wat recht te zetten. De Alphianen begonnen voortvarend en het was Mitchel die op aangeven van Brett de 0-1 binnentikte.
De eerste minuten was het zeker eenrichtingsverkeer. Na 3 minuten was het Noah die doorging op links en teruglegde op Brett die de 0-2 binnenschoot. De coach van Groeneweg vroeg evenwel verwonderd waarom wij zo laag stonden op de ranglijst, want Groeneweg had tegen de koploper slechts met 1-0 verloren. Het antwoord was dat we de ballen er nu wel inschoten wat ons tegen DSO en Koudekerk niet lukte. Je ziet dan ook meteen dat Alphia beter in de wedstrijd zit en makkelijker gaat voetballen. Keeper Luca kon zeker de eerste helft rustig genieten van het stralende zonnetje. Maar Alphia ging door af en toe ook heel leuk combinerend. Twan stuurde Noah diep en die schoof de bal in de linkerhoek, 0-3. Net buiten de 16 kreeg Alphia een indirecte vrije trap. Noah legde breed op Brett en die schoot de bal binnen, 0-4. Voor rust werd het 0-5, turbo Martijn ging op avontuur aan de linkerkant en gaf een prima voorzet op Mitchel die de 0-5 binnentikte.

Vandaag liep het gewoon lekker en werd goed spel gekoppeld aan resultaat. Dat moeten we vasthouden. Want als wij onze kansen afmaken, heeft iedere tegenstander het lastig tegen ons.

In de tweede helft had Alphia wederom het overwicht. Mitchel scoorde nog met een lob de 0-6 op aangeven van Sinan, Patryk tekende koppend voor de 0-7. De Alphianen raakten toen wat overmoedig en daardoor werd de organisatie wat verwaarloosd, hierdoor pikte ook Groeneweg nog haar goaltje mee, 1-7. Timo scoorde vanuit een afstandschot van 35 meter, 1-8. Bij de 1-9 legde Twan de bal breed op Brett, die zijn derde binnentikte. Het slotakkoord was voor Groeneweg die in de laatste minuut de 2-9 binnentikten. Al met al een goed resultaat waar we weer mee vooruit kunnen.

En dat hebben we nodig in onze weg omhoog in de competitie. En ook volgende week zaterdag, want we willen graag doorbekeren. Zaterdag spelen we uit bij Spirit om de volgende bekerronde te behalen. En bij een positief resultaat zal dat ook een feit zijn. We leiden nu de bekerpoule met 2 gespeeld 6 punten.