Alphia JO11-1 rekent in 2e helft af met Bodegraven

3 - 8

Alphia JO11-1

Onder 11, JO11-1, 4e klasse 05

14 oktober 2017 10:00

Afgelopen weekend mocht Alphia JO11-1 weer opdraven voor de competitie in een zonovergoten Bodegraven. Wat een heerlijke dag voor een mooie pot voetbal.

De wedstrijd begon voor Alphia voortvarend en binnen no time stond het 0-1 door Rayan. Het leek een walkover te gaan worden, echter schijn kan bedriegen.
Alphia was het in de eerste helft een tijdje kwijt en kwam zelfs achter te staan tegen Bodegraven. Op papier ook een sterke tegenstander, want ze hadden in de
competitie nog niet verloren. Alphia kwam met 2-1 achter, maar gelukkig trok Sean de score weer gelijk naar 2-2. Hopelijk was Alphia voldoende gewaarschuwd, maar toch
gebeurde het opnieuw dat de ploeg weer achter kwam naar 3-2. Siep stond wissel en kwam in de ploeg en kantelde de wedstrijd. De slag op het middenveld werd nu door Alphia gewonnen, doordat Siep veel duels won en ook vaak zorgde voor een goede voortzetting daarna. Alphia nam het heft in handen en kwam via Jorik gelijk op 3-3 en met een prachtige boogbal maakte Rayan er vlak voor rust nog 3-4 van, na een goede assist van Siep.

Bij rust stond het dus 3-4 en we waren de supporterende ouders er nog niet gerust op. Echter in de tweede helft was er maar een ploeg de baas op het veld en dat was Alphia JO11-1. Siep trok zijn goede lijn van voor de rust door en nam zelf de 3-5 voor zijn rekening en gaf een assist aan Sean voor de 3-6. Davey maakte ook nog de 3-7, hij stond op het juiste moment op de juiste plaats om de bal in het net te werken. Bodegraven JO11-1 raakte gefrustreerd dat ze niks meer te koop hadden tegen Alphia JO11-1 en de keeper haalde op brute wijze Rayan onderuit in het strafschopgebied. De scheidsrechter kon niks anders beslissen dan het geven van een strafschop. Rayan nam zelf de penalty en scoorde deze ook en zo liep Alphia toch nog uit naar een ruime overwinning van 3-8. Dat was echter net niet genoeg voor de koppositie. Doordat Gouda heeft gewonnen met maar liefst 6-0 van Oudewater, staat deze ploeg 1 doelpunt voor op Alphia in de tussenstand. Het duel tegen Gouda gaat dus over een paar weken erg spannend worden.

Maar voor komend weekend mag Alphia zich weer opmaken voor de beker. Er moet gewonnen worden van DWO om door te gaan naar de Knock Out fase. Komt allen kijken op zaterdag 21 oktober om 9 uur aan de Sportlaan 7, deze beslissingswestrijd wordt zeer spannend.