... (kopbal)
66'

Mannen, 3, 4e klasse 04

28 oktober 2017 14:15

Wekenlang werd door menig Alphenaar uitgekeken naar de derby van de competitie: ARC – Alphia. Beide clubs zijn niet goed aan de competitie begonnen en hebben de afgelopen wedstrijden een hoop punten laten liggen. Naast een overwinning op de rivaal kan het winnende team weer aanhaken bij het linker rijtje. Ook hadden de clubs de inzet verhoogd met een krat bier voor de winnaar.

ARC kwam goed uit de startblokken en tikte aardig rond. Zij creëerden wat kansen maar de openingstreffer viel aan de andere kant. De eerste kans van Alphia vloog er meteen in! Stefan haalde de achterlijn en gaf een afgemeten voorzet vanaf rechts op het hoofd van Jeroen. Doelpunt, 0-1! De volgende kans van Alphia was ook meteen raak. Josip, de knipoog Kroaat, knikte de bal tegen de touwen na een voorzet van Bassie. Ook de derde kans van Alphia vloog erin! De 3-0 werd gemaakt door Glen die door Jeroen alleen op de keeper werd gestuurd en feilloos afrondde. ARC kreeg wel kansen en wist terug te komen met een schot vanaf 16 meter, 3-1. ARC mocht weer hopen...

Maar niet voor lang! Jeroen zorgde met een rolletje langs de keeper voor de 1-4. De spits gaf ook de assist op Willian, die de 1-5 op het scorebord zette door vanaf de rechtervleugel naar binnen te dribbelen en met buitenkant rechts de bal in de kruising te plaatsen. ARC zat vol frustraties en was dan ook blij toen het rustsignaal klonk.

De tweede helft ging ARC op zoek naar doelpunten. Echte kansen creëerden ze niet de eerste 15 minuten.  Daarom besloten zij het laatste half uur aanvallender te gaan spelen en meer risico te nemen. Dat leverde wat op. Een centrale middenvelder van ARC kon vanaf de middenlijn vrij op het doel aflopen en scoren. De stand kwam zelfs op 3-5 doordat een voorzet vanaf de rechterflank van dichtbij door de spits van ARC werd ingekopt.  ARC kon hier echter niet lang van genieten. Een paar minuten later werd Stefan neergehaald in het strafschopgebied.  Strafschop voor Alphia. Dit was een koud kunstje voor Jeroen, 3-6. Jeroen ramde ook nog de bal in de kruising na een steekpass van Tomas, waarmee hij de eindstand bepaalde op 3-7.