70'

Onder 15, JO15-1, 3e klasse 03

28 oktober 2017 8:30

M. Matze

Om 8.00 uur stond een teamfoto gepland voor de Hoogvlietactie. De wintertijd was nog niet ingegaan, dus het was nog donker op de Bijlen. Om 8.30 uur begon de wedstrijd, dus werden ook de lichtmasten aangestoken. Bijna compleet staan de Alphianen in maart in het plaatjesalbum van de Hoogvliet. Daarna de focus snel weer op de wedstrijd. Door 2 onnodige thuisnederlagen bivakeert de JO15-1 in de middenmoot en alleen overwinningen brengt ze weer naar de top van de ranglijst.  Kan Alphia vandaag afrekenen met het thuissyndroom?

Vandaag stond de wedstrijd tegen het nog puntloze BSC op het programma. Maar Alphia moet niemand onderschatten, dus ook het team uit Benthuizen niet. Ondanks dat BSC met een aantal blessures zit. Alphia daarentegen kon compleet aantreden tegen BSC met nieuwe aanwinst Patrick in het team, startende als voorstopper. Alphia begon goed aan de wedstrijd en ging zoals iedere wedstrijd op zoek naar de openingsgoal. Er kwamen enkele goede kansen, maar die waren niet aan de voorwaartsen besteed. Zoals wel vaker dit seizoen was het de tegenstander die uit een counter na ruim een kwartier wel het doel trof, 0-1. Inmiddels zijn de Alphianen wel gewend dat dit kan gebeuren en raken daar ook niet meer van in paniek. 5 minuten later haalt Brett op rechts de achterlijn en zet de bal voor op Twan die zo de gelijkmaker binnentikt.  En Alphia wil meer, maar voor de rust lukt het niet om nog een keer te scoren.

Na de rust is het Timo die uit een pass van Mitchel van randje 16 wel binnenschiet en Alphia op 2-1 zet. Nu lijkt er niets meer aan de hand, al brengt Sinan met harde terugspeelballen keeper Luca soms nog wel in de problemen. De tweede terugspeelbal stuitert net iets te ver van de voet van Luca en de spits is er als de kippen bij. Luca kan niets anders dan de overtreding maken waardoor BSC een penalty krijgt toegewezen door arbiter Matze. De aanvoerder van BSC gaat achter de bal staan en Luca weet de aanvoerder zo te intimideren dat hij de bal bijna over het vangnet achter de goal heen weet te schieten. Een onnodige 2-2 is zo voorkomen. Alphia blijft de betere en krijgt kansen genoeg. Maar de magere 2-1 stand blijft riskant, zeker als we niet meer vanuit onze positie gaan spelen. Alphia had corners genoeg, maar werd daar niet gevaarlijk uit. In de 66e minuut besloot Brett de corner eens te nemen en deze belandde voor de goal precies op het hoofd van Twan, die zo de bevrijdende 3-1 binnenkopte. Net voor tijd kwam Alphia na een scrimmage voor de goal alsnog op 4-1. Een voorzet van links werd door Brett op doel geschoten en belandde in de rebound voor de voeten van Mitchel, die zich niet bedacht en de eindscore op het scorebord liet noteren. Positief is dat we voor de competitie ook weer eens thuis kunnen winnen. Al met al een nuttige overwinning en wat als Alphia nu ook nog eens haar kansen zou gaan benutten, waar zouden ze dan kunnen eindigen. Voorlopig staan we nog steeds in de middenmoot met 4 punten achter op de koplopers. Volgende week kunnen we iets klimmen in de stand, als we directe concurrent Hazerswoudse Boys weten te verslaan. En om maar even aan scorebordjournalistiek te doen, uit zijn we tot nu toe onverslaanbaar!