61'
65'

Onder 15, JO15-1, 3e klasse 03

4 november 2017 10:00

een mooie herfstdag mocht de JO15-1 afreizen naar Hazerswoude om daar aan te treden tegen de plaatselijke JO15-1. Al wandelend vanaf de parkeerplaats langs de weilanden, met een tractor die in de achtergrond op de dijk voorbij rijdt, spelen mijn eigen herinneringen van wedstrijden tegen Hazerswoudse Boys weer door mijn hoofd. De grasmat is hier altijd zwaar, je zakt nog echt weg in het gras en de aarde. Over het algemeen zat er altijd strijd in de wedstrijden en kan ik de mooie herinneringen en slechte herinneringen tegen elkaar wegstrepen. Zo ook de wedstrijden die ik met deze lichting in de F, E en D hier heb gespeeld. Makkelijk zijn de wedstrijden eigenlijk nooit. En fysiek zijn wij toch ook meestal de mindere.

Vandaag mochten we aantreden op veld 3. Veld 3 waar ligt dat dan? Nou als je achter de kantine langsloopt en dan heel de tennisclub voorbij loopt, ligt daar verlaten veld 3. Op het eerste gezicht een mooi gemaaid grasveld en je zakt er niet zo diep in weg als normaal op het hoofdveld. Dus we kunnen stellen dat het veld in orde is voor een goede pot voetbal. Alleen raar dat ze veld 3 niet op de plaats van de tennisclub hebben aangelegd en de tennisclub daar dan weer achter. Nu is het zo'n compleet afgelegen veld en doet het denken aan Poldervogels uit!

De scheidsrechter vandaag zag eruit als een echte KNVB-scheidsrechter en gedroeg zich ook zo. Alle pasjes en spelers werden 1 voor 1 gecontroleerd en de wisselspelers moesten een trainingsjasje aan, anders zou de kleur oranje hem waarschijnlijk pijn aan de ogen doen, als hij naar de dug out zou kijken. Het zag er naar uit dat hij alle spelregels tot in het meest extreme zou naleven. Dat beloofde wat.

Alphia begon sterk aan de wedstrijd en kreeg in de beginfase de beste kansen. In de elfde minuut komen we eindelijk op een verdiende voorsprong. Een aanval over links belandt via een voorzet van Martijn op de voet van Brett, die de 0-1 binnentikte.  Tien minuten strijden voor een goal leverde uiteindelijk de beloning op. Het is dan zuur dat nog geen minuut later een misser in de achterhoede ervoor zorgde dat de rechtsbuiten van Hazerswoudese Boys de 1-1 kon binnenschieten. Konden we weer van voor af aan beginnen. Tot de rust zou er niet meer gescoord worden, al waren er wel kansen.

Na rust was het Alphia dat weer de voorwaartsen zocht en echt een veldoverwicht had, maar je moest altijd beducht zijn op een scherpe counter van Hazerswoude zijde. In de vijfde minuut na rust belandde een vrije trap op de lat en kon Patryk de rebound vrij inkoppen. Helaas kopte hij over het doel. Vijf minuten later waren we wel succesvol. Een vrije trap van Patryk kwam in de voeten bij Mitchel, die de 1-2 binnentikte. De zwaarbevochten voorsprong was een feit. Er volgden nog mooie aanvallen, waaronder die van Twan in combinatie met Patrick, alleen het net werd niet gevonden.

Toen kreeg Hazerswoude een vrije trap aan de linkerkant 15 meter buiten het strafschopgebied. Alphia liet zich achteruit dringen en verdedigde op een meter voor keeper Luca. Dit was niet zo'n verstandige keuze, want de bal werd in de richting van Luca geschoten en via een voet van een Hazerswoudese Boys-speler belandde de bal achter de Alphia-goaly, 2-2.

Alphia kon weer opnieuw beginnen. Maar de Alphianen gingen er vol voor. En 2 minuten later resulteerde dit in een hernieuwde voorsprong. Twan tikte een voorzet van Mitchel binnen. Nu nog 10 minuten de voorsprong vasthouden. Maar ook nu zou de voorsprong niet lang standhouden. Waar de scheidsrechter alle regels tot in detail naleefde, vergat hij deze keer te fluiten toen een Hazerswoudse Boys-speler in een 1 tegen 1 actie met keeper Luca de keeper blesseerde. Het fluitsignaal bleef uit en de aanval ging in de zestien meter door. De aanvaller speelde ook de andere verdedigers uit, dit terwijl keeper Luca nog geblesseerd op de grond lag, en tikte uiteindelijk de gelijkmaker binnen, 3-3. Heel zuur dat de scheidsrechter niet op andere ideëen gebracht kon worden en dat we wederom een voorsprong uit handen geven.

Alphia ging weer aanvallen maar 5 minuten voor tijd kwam Hazerswoudse Boys uit een vlijmscherpe counter op 4-3. Dit was echt tegen de verhouding in, maar wel een feit. Alphia zette alles op alles, maar wist de minstens verdiende gelijkmaker niet meer te maken.

Al met al een zeer teleurstellend resultaat en onze derde nederlaag in deze competitie. En om eerlijk te zijn, heb ik iedere keer het gevoel gehad dat we niet de mindere ploeg waren. We creëren kansen genoeg, alleen scoren we te moeizaam en de kansjes die we weggeven zijn ook gelijk dodelijk. Als we daar een betere balans in vinden, kunnen we in de voorjaarscompetitie en in de KNVB-beker nog gaan genieten van deze Alphianen!