Alphia vrouwen pakken eerste overwinning

55'
60'

Vrouwen, VR1, 5e klasse B

4 november 2017 12:30

Na een bijna overwinning vorige week op BVCB (2-3 verloren), hebben de dames van Alphia eindelijk de eerste overwinning mogen vieren! Vol goede moed gingen de dames richting Gouda. Na vorig jaar twee keer van dit team verloren te hebben, gingen de dames vandaag voor de drie keer scheepsrecht. En hoe!

Na ongeveer een kwartier gespeeld te hebben, werd het helaas 1-0 voor de tegenstanders. Een paar minuten voor rust wilde Charlotte een voorzet geven, maar tot ieders verbazing vloog deze bal in het doel. 1-1!

Na een lekker kopje thee in de kleedkamer, gingen we weer. De dames waren 10 minuten bezig in de tweede helft, toen er een voorzet kwam vanaf de zijkant, die Minka vervolgens op doel schoot. Recht in de handen van de keepster, zo leek het tenminste. Waarschijnlijk liepen de keepster en een speelster elkaar in de weg, waarna de keepster de bal losliet. De bal rolde het doel in en ineens stonden we 2-1 voor! De overwinning was nu dichtbij. Hup, doorpakken zeiden we tegen elkaar. Dat deden we. Gelijk een paar minuten na de aftrap van de 1-2, lag de bal opnieuw in het doel. Een afstandsschot van Minka, die de keepster zelf het doel in stompte. Het was 1-3 voor Alphia! De eerste overwinning van het seizoen begon nu toch echt heel dichtbij te komen! Met nog 20 minuten te gaan, deden we alles om de 3 punten dan ook echt mee terug te nemen naar Alphen. Er werd zelfs nog een vierde doelpunt gemaakt door Alphia, maar helaas werd deze wegens hands afgekeurd.
De scheidsrechter was niet de beste die we konden hebben, maar ondanks alles hebben de dames de eerste drie punten van het seizoen terecht gewonnen. Dit schrijvend met een Radler in de hand, vieren we dit feestje! Iedereen heeft super hard haar best gedaan en echt gevochten voor de overwinning. Klasse gedaan dames! Volgende week, op bezoek bij DVO, gaan we voor de volgende punten!