49'

Onder 11, JO11-1, Groep 4 15

21 oktober 2017 9:00

J. Haze

Nadat de wedstrijd eerder was afgelast vanwege het slechte weer, wordt op deze laatste zaterdag van de herfstvakantie de wedstrijd tegen DWO gespeeld. Er staat veel op het spel: doorgaan naar de knock out fase van de beker.

Alphia speelt in de eerste helft met 4 aanvallers en 2 verdedigers. De wedstrijd begint rustig, blijkbaar zijn de mannen nog in vakantiestemming. Alphia laat steeds beter samenspel zien. Rayan en Jessy weten de bal naar voren te krijgen waarna Siep in de vierde minuut het eerste doelpunt scoort, nadat hij langs de verdediging van DWO is gepiept. In de twaalfde minuut wordt Sean getackeld en mag een vrije trap nemen. De keeper haalt een bijzondere move uit om met zijn voeten de bal tegen te houden, maar schiet hem daardoor in eigen doel. DWO beseft dat het nu menens is en gaat in de aanval. Zoubier weet de uitbraak van DWO goed tot stilstand te brengen. Echter vlak daarna volgt een corner waarmee DWO de stand op 2-1 brengt.  In de 17e minuut mag Alphia een corner nemen en Rayan schiet die mooi in het doel (3-1). DWO heeft weer energie gevonden en gaat weer in de aanval. Jesper weet een uitbraak van DWO goed te stoppen. Echter een paar minuten later scoort DWO toch, de verdediging van Alphia heeft de bal een aantal keer net van de doellijn afgehaald, maar uiteindelijk scoort DWO toch (3-2). Vlak voor de rust weet Sean met hulp van Jessy en Rayan de stand op 4-2 te brengen.

In de 2e helft wordt weer teruggegaan naar de vertrouwde 3 aanvallers en 3 verdedigers opstelling. DWO weet vrij snel de bal van een afstand over Quinten heen te schieten (4-3). DWO heeft het elan weer gevonden en de verdediging met Jorik, Pieter en Zoubier moet vol aan de bak. Quinten kan de bal aantal keer tegenhouden. Maar aanvallers Davey en Jessy moeten meehelpen met de verdediging. Jessy weet vervolgens door de DWO verdediging heen te breken en scoort het vijfde doelpunt voor Alphia (5-3). Met een corner van Jorik kan Jessy ook het zesde doelpunt maken (6-3). DWO gaat feller spelen, ze weten dat een gelijkstand voldoende is om door te gaan voor de beker. En vrij snel scoren ze 2 doelpunten (6-5). Onze Alphianen laten zich niet kisten en proberen de voorsprong weer te vergroten. Siep weet in een aanval van Alphia drie spelers van DWO eruit te piepelen, maar helaas komt de bal er niet in. In de laatste minuut mag Alphia nog een vrije trap nemen en Siep schiet deze voortreffelijk in het doel van DWO. Eindstand is 7-5.

Gefeliciteerd mannen, jullie zijn door naar de knock out fase voor de beker!