90'
Josip Grgic (kopbal)

Mannen, 3, 4e klasse 04

11 november 2017 12:00

Na een weekend vrijaf mocht de Mannschaft van Alphia 3 weer aan de bak. Dit keer naar Noorden om het tegen Sportief 2 op te nemen. De tegenstander stond ergens onderaan op de ranglijst maar het eerste van Sportief was vandaag ook vrij... Wij hadden ook nog 1 versterking nodig en die hebben wij gevonden in Bryan de Bruin.

Tijdens de warming-up merkte de spelers al dat het veld in slechte staat was en misschien wel afgekeurd had moeten worden. Het veld was erg sompig, je blijft snel in het veld hangen en ook der Fussbal rolde moeizaam op dit veld. Op sommige delen van das Fußballplatz had je eigenlijk kaplaarzen nodig om te staan. Daar konden we niks aan veranderen. The show must go on.

Alphia begon goed aan de wedstrijd en creëerde enkele kansen. Helaas resulteerde dit niet in ein Tor. Als je zelf de goals niet maakt, dan valt die bij jou in het netje en dat was ook het geval. Sportief kwam op een 1-0 voorsprong maar Alphia herstelde de schade snel via Dennis op aangeven van Bryan. Met een subtiele beweging werkte Dennis de bal langs de keeper. Niet lang daarna kwam sportief op 2-1 door een van richting veranderd Distanzschuss. Vlak voor rust kwam Sportief zelfs op 3-1. Alphia was helemaal niet de mindere en kreeg via o.a. Glen, Dennis, Jeroen en zelfs Sander genoeg kansen. Vooral dankzij Bryan die veelvuldig met passes strooide.

In de rust was het stil in de kleedkamer. Zwijgend, peinzend en teleurgesteld keken de mannen elkaar aan. Glen besloot de stilte te verbreken en zei kort: Dit hoeven wij niet te verliezen. De 6 gesproken woorden van der Kapitän waren genoeg, iedereen was tot dezelfde conclusie gekomen. Wij gaan hier drie punten pakken!

Alphia 3 gooide meteen vanaf het begin van de 2
e helft de beuk erin en begon weer als vanouds te voetballen. Bassie maakte al snel na rust de aansluitingstreffer op aangeven van Bryan. De keeper was uit positie en Bassie wist de bal vanaf grote afstand over de grond in de rechterhoek te plaatsen. Alphia had het betere spel en creëerde kans op kans. Pas in de 75e minuut kwam de gelijkmaker via een speler van Sportief die geen andere optie zag dan de assist van Bryan zelf maar in het doel te werken. Anders had iemand van Alphia de bal voor het intikken. Alphia zette aan om de overwinning nog binnen te halen maar er was nog maar weinig tijd. Het leek niet te gaan lukken... Totdat Alphia in de 90e
minuut een corner kreeg . Glen nam de corner en onze Kroatische reus Josip werkte met zijn Kopf de bal in het doel! 3-4 in die Letzte Minute!