36'

Mannen, 3, 4e klasse 04

18 november 2017 12:15

À Kamping

Vandaag kwam Siveo 2, de koploper van de competitie, bij Alphia op bezoek. In de kleedkamer zei Martijn het al: “Die gasten zijn hartstikke zenuwachtig, want Sinterklaas is weer in het land.” De tegenstanders waren niet de enige die het spannend vonden. De wedstrijd was nog geen 2 minuten bezig of Sander gaf al het eerste (sinterklaas)cadeautje weg, een eigen doelpunt. Zonder te kijken speelde Sander op een kleine 2 meter afstand de bal terug op Martijn, die daarvoor net een stap op zij had gedaan en daardoor op zijn verkeerde been stond. Ondanks dat Martijn nog een laatste inspanning deed om het doelpunt te voorkomen rolde de bal tergend langzaam over de doellijn.

De wedstrijd kende  weinig echt grote kansen, maar wel veel duels. In de eerste helft was er nog wel een grote kans voor Siveo maar met een katachtige reflex wist Martijn de bal te pareren. Jeroen leek in de eerste helft ook nog te scoren maar zijn bal ging net langs de keeper en naast het doel. Alphia was de betere de eerste helft en dat resulteerde ook in doelpunten. Voor de rust kwam Alphia op een 2-1 voorsprong door 2 standaardsituaties.  Eerst viel een corner van Glen in een keer in de verre hoek en vervolgens gaf de tegenstander ons een (sinterklaas)cadeautje terug door een vrije trap van Glen te verlengen en over zijn eigen keeper heen te koppen.

De tweede helft zakte het niveau van Alphia iets. De wedstrijd ging gelijk op en werd nog feller. Dennis liep tegen een gele kaart aan en ook de tegenstander kreeg een gele kaart van Ab Kamping. Helaas kreeg Alphia nog wel de gelijkmaker om de oren. Daniel besloot een stukje te gaan dribbelen met de bal. De laatste man raakte de bal kwijt en via drie schijven kwam de bal bij de spits die beheerst afrondde in de verre hoek. Alphia kon hierna niet meer de winnende treffer forceren en daardoor werden de punten gedeeld. Ondanks dat dit de koploper was had Alphia toch een nare smaak in de mond, er had meer ingezeten. Hopelijk kunnen ze dit volgende week wegspoelen tegen NSV!