Onder 15, JO15-1, 3e klasse 03

18 november 2017 8:30

B. de Groot

Zaterdagochtend verzamelen om 7.45 uur bij Alphia is en blijft vroeg. Je ziet het langzaam licht worden en zo rond 8.30 uur kan er dan ook zonder licht gespeeld worden.
Vandaag is het weer eens tijd voor een overwinning en gezien de stand op de ranglijst zijn we het ook aan onze stand verplicht om te winnen.

Zoals gewoonlijk komt Alphia sterk uit de startblokken en binnen de minuut had de 1-0 op het scorebord moeten staan, helaas schoot Martijn de bal voorlangs. We kregen in de eerste 10 minuten 3 100% kansen, maar ze wilden er niet in. Twan en Mitchel stuitte op de keeper van Jodan Boys, onze tegenstander van vandaag.

En dan zul je altijd zien, dan krijgt de tegenstander 1 kans en dan is het wel raak. Al moet gezegd worden, dat het een fraaie goal was, echt een streep in de bovenhoek, waar onze invaldoelman Perry het antwoord op schuldig moest blijven, 0-1. Nu zijn wij wel gewend aan spelen met een achterstand en raken daar niet meer zo snel van in paniek. Gewoon blijven voetballen dan komt het doelpunt vanzelf. Al werd vooral de eerste helft het middenveld overgeslagen en direct steeds de lange bal gehanteerd. Waardoor het steeds een beetje op en neer ging. In de 26e minuut was het dan wel raak, Mitchel tikte op aangeven van Twan de 1-1 binnen.

Na rust gingen we op zoek naar de voorsprong en het was Sinan die één van zijn voor ons bekende vuurpijlen afschoot richting goal. En ja die ging er natuurlijk in, 2-1. Alphia vergat zichzelf daarna te belonen, waardoor Jodan Boys tot het einde toe in de wedstrijd bleef. 1 minuut voor tijd vond Patrick het genoeg en met een vlammend schot en een dansje bij de cornervlag zette hij de eindstand van 3-1 op het scorebord. Vanuit Alphia ogen gezien niet een bijster goede wedstrijd, maar wel gewoon eentje die 3 punten oplevert.

Volgende week wacht ons om 12.30 uur een lastige uitwedstrijd in Gouderak, die 2e staan op de ranglijst.