0 - 5

Alphia JO11-1

Onder 11, JO11-1, 4e klasse 05

18 november 2017 8:30

Afgelopen zaterdag gingen de nummer 1 tegen de nummer 2 van de competitie de strijd met elkaar aan. Dat belooft natuurlijk spektakel. Onze Alphianen gingen nog wat slaperig van het vroege opstaan het veld op. Maar al snel was iedereen wakker en Jessy maakte in de 2e minuut al het eerste doelpunt. Gouda wordt dan ook wakker en gaat meteen in de tegenaanval. Jesper kan veel aanvallen stoppen voor ze het doel bereiken. Pieter krijgt een harde bal in zijn maag, maar hij vermant zich snel. Quinten is vandaag wel de ‘man of the match’, want hij weet heel veel ballen uit het doel te houden. Een vrije trap van Siep gaat helaas over het doel van Gouda heen en in de eerste helft worden verder geen doelpunten meer gemaakt. De teams zijn gelijkwaardig en dat maakt het een spannende wedstrijd om naar te kijken met veel aanvallend voetbal.

In de tweede helft gaat de wedstrijd op hetzelfde niveau als de eerste helft verder. Jorik neemt een corner. Sean en Siep tikken de bal voor het doel wat naar elkaar over om langs de verdediging te komen en dan weet Siep het tweede doelpunt te scoren. Alphia gaat hierna weer meteen in de aanval. Davey rent met de bal naar voren, maar mist net. Vlak daarna neemt Rayan een corner. Jorik probeert de bal te koppen, maar mist. De bal komt bij Siep, die het derde doelpunt weet te maken. Alphia gaat weer in de aanval, Siep en Jessy proberen te scoren, maar de keeper van Gouda weet de bal steeds uit het doel te houden. Maar dan weet Jessy het vierde doelpunt te maken. Gouda gaat nog flink in de tegenaanval. Maar komt nog steeds niet langs de verdediging met Zoubier, Jesper en Pieter. Jesper mag een vrije trap en nemen, Jessy neemt de bal goed aan en scoort het vijfde doelpunt voor Alphia. Al snel daarna wordt het eindsignaal gefloten en is de eindstand 0-5.

Mannen, het was weer een mooie wedstrijd. We kunnen nu ook nog terugkijken met de mooie foto’s van de opa van Pieter