...
72'

Onder 15, JO15-1, 3e klasse 03

25 november 2017 12:30

De Alphianen vertrokken naar het pittoreske Gouderak met in hun gedachten de mogelijke 2e plaats in de rangschikking als de Alphianen de laatste 3 wedstrijden zouden winnen. En vandaag moest daar een start mee gemaakt worden. Gouderak was op papier nog de lastigste uitdaging, want zij bezetten momenteel de 2e plaats met 4 punten voorsprong op de Alphianen.  In een mooi toeristisch ritje langs de Rijn, Gouwe en Hollandse IJssel van een half uur arriveerden we bij Gouderak. Een gezellig complex met 1 grasveld en 1 pupillen kunstgrasveld. Je moest wel uitkijken dat je de bal niet te hard over het doel bij de kantine trapte, want dan kon je gaan vissen in de IJssel en die is daar breder dan de Rijn in Alphen.

Op een zwaar grasveld begon Alphia ongemakkelijk aan de wedstrijd. De pasjes kwamen niet aan en de tegenstander was fysiek. Vandaar dat het even duurde voor Alphia haar ritme had gevonden. In de 10e minuut stuurde Brett Martijn weg in de diepte en Martijn ging op snelheid op de Gouderak goalie af en scoorde! Dat was voor Martijn alweer even geleden, dus met een trotse glimlach en gebalde vuist liep hij terug naar eigen helft, 0-1. Alphia begon beter te voetballen en ging op zoek naar de tweede treffer, maar het was nu Gouderak die er vlijmscherp uit counterde en keeper Luca kansloos liet, 1-1. Zonde alle inspanningen waren door dit onoplettende momentje weer teniet gedaan. We konden weer opnieuw beginnen en dat deed Alphia ook. Een aantal kansen later was het Brett die dit keer Twan vond en hij rondde keurig af, 1-2. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

Alphia kreeg de opdracht mee om zo snel mogelijk de 1-3 te maken, want dan zou het uitspelen van de wedstrijd alleen maar makkelijker worden. En coach Sander moest na een kwartiertje in de tweede helft snel terug naar Alphen om bij de veteranen acte de presence te geven. Dus voor die tijd moest het liever beslist zijn.

En de Alphianen gingen inderdaad op zoek naar de uitbreiding van de voorsprong. Maar de bal wilde er niet zo makkelijk in. Sander moest eigenlijk al weggaan, maar het was zo spannend, dat hij liever nog bleef kijken. Na 19 minuten in de tweede helft kreeg Mitchel de uitgelezen mogelijkheid op de 1-3, maar in een vol zestienmetergebied kreeg hij hem er niet in helaas. Nu moest Sander toch echt gaan... En hij was pas achter het Alphia-doel toen Gouderak wel wist te scoren, 2-2. Hij zat nog niet in de auto of het was 3-2 (al was het volgens assistent scheidsrechter Timo en alle Alphianen minimaal 3 meter buitenspel! De scheidsrechter keurde het doelpunt gewoon goed zonder overleg met zijn assistent scheidsrechter). Alphia speelde daarna alles of niks met Sinan extra in de punt erbij, maar wist niet meer de gelijkmaker te forceren. Aan de andere kant al in blessuretijd scoorde Gouderak nog 2x. Al met al een wedstrijd met veel strijd in de toch sterk bezette competitie.

Er volgen nu nog 2 duels, volgende week thuis tegen ASW en de week erna uit bij Bernardus. Daarna als toetje voor het begin van de winterstop nog de tweede ronde in de KNVB Beker uit tegen WDS. En dan ....hopen we klaar te zijn voor de tweede helft van de competitie!