Alphia uitgeschakeld in de Rabobank LAV Cup

9 oktober 2019 14:30

Op het gemeentelijk sportpark SJC speelden dinsdagavond, in het kader van de Rabobank LAV Cup, de jongelingen van SJC en Alphia, medekoploper in de derde klasse A zaterdag, tegen elkaar. De Noordwijkers waren, na een 3-0 ruststand, de bovenliggende partij en zegevierden uiteindelijk met 4-0.

In een leuke, open wedstrijd kwam de thuisploeg al vlot, via een doelpunt van Aaron Koeman, aan de leiding. Sven Wisselink zorgde met een zeer fraaie goal (een volley van 30 meter) voor de 2-0, waarna opnieuw Koeman nog voor rust voor de 3-0 zorgde. Na rust bepaalde Wisselink de eindstand.

SJC-trainer Tom van Rijn na afloop: ,,We speelden vandaag met 4 A-junioren, die nog nooit tegen een seniorenteam hebben gespeeld en dan zie je ze met grote ogen het veld oplopen. In begin zijn ze nog wat bedeesd , maar als ze merken dat ze voetballend goed meekunnen dan zie je ze groeien in de wedstrijd, dat is leuk om te zien. We wilden het tempo hoog houden om zoveel mogelijk uit de duels te blijven en dat is goed gelukt. Ik moet zeggen dat Alphia ook kwam om lekker te voetballen, mede daardoor werd het een leuke wedstrijd. Bij SJC komt er een talentvolle lichting jongeren aan en dit soort wedstrijden zijn voor deze jongens een goede ervaring’’, aldus van Rijn.

Alphia-trainer Angelo Leverock: ,, We speelden vanavond met wat andere spelers dan afgelopen zaterdag, maar dan zie je dat op sommige momenten toch wat vastigheid bij ons ontbreekt. Overigens ook de credits voor SJC hoor, ze hebben vanavond verdiend gewonnen’’, aldus de sportieve Alphenaar tot besluit.

Door dit resultaat is Alphia, vorig jaar nog kwartfinalist, uitgeschakeld en blijft SJC nog in de race voor een plaats bij de laatste 16.

SJC O 23- Alphia 4-0 (3-0). Koeman 1-0 ,Wisselink 2-0, Koeman 3-0, Wisselink 4-0.

Bron: Leidenamateurvoetbal.nl