Reglementen Alphens Schoolvoetbaltoernooi - v.v. Alphia

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Reglementen Alphens Schoolvoetbaltoernooi

Reglementen Alphens Schoolvoetbaltoernooi

Alphens_Schoolvoetbal_-_Border.png

 1. Elk team dient zich 30 minuten voor aanvang van het toernooi te melden bij de toernooileiding (belangrijk, aangezien als er onverhoopt toch een team niet (tijdig) aanwezig is, er een noodscenario in werking kan treden waardoor een team alsnog eerder dan volgens het officiële programma in actie moet komen!).

 2. Fair Play/respect voor scheidsrechters. De toernooileiding gaat ervan uit dat het navolgende overbodig is, maar desondanks: wij wijzen erop dat wij van alle deelnemende teams Fair Play verwachten. Respecteer zowel de tegenstander als de beslissingen van de scheidsrechter.

 3. Bij aankomst gaarne melden bij het wedstrijdsecretariaat, waar ook de EHBO-post zich bevindt. Elk team krijgt bij aanmelding alle informatie die voor deze dag belangrijk is uitgereikt.

 4. Deelnemers aan het toernooien, dienen op de betreffende school te zitten. Wanneer een speler niet rechtmatig deelneemt bij een team dan zal de toernooileiding het gehele team uitsluiten van deelname.

 5. De scheidsrechter kan een tijdstraf (5 minuten) opleggen aan een speler bij een zware/grove overtreding van de spelregels. Bij herhaling wordt de speler voor het restant van de wedstrijd uitgesloten. Bij ernstig wangedrag kan de toernooileiding besluiten een speler/team van verdere deelnamen uit te sluiten.

 6. De wedstrijden worden gespeeld volgens de bepalingen en reglementen van de KNVB. De wedstrijden in de Poule- en Knock-outfase duren 1x15 minuten (er wordt niet van speelhelft gewisseld).

 7. Het eerstgenoemde team in het programma verdedigt het doel het dichts bij het clubhuis en neemt de aftrap.

 8. Een team dat zich méér dan twee minuten te laat voor een wedstrijd bij de scheidsrechter meldt, heeft de wedstrijd reglementair met 3-0 verloren.

 9. Puntentelling: 3 punten voor een overwinning, 1 punt bij een gelijkspel en 0 punten bij een verlies.

 10. De Winnaar in de poulefase is het team met de meest behaalde wedstrijdpunten. Als er meerdere teams in dezelfde poule met een gelijk aantal punten eindigen dan gelden de volgende punten in de betreffende volgorde om tot een winnaar te komen:

     1. Onderlinge resultaat
 11.    2. Doelsaldo.
     3. Aantal gescoorde doelpunten
     4. Leveren deze criteria nog geen winnaar op, dan volgt de beslissing door het nemen van 3 strafschoppen per team. Is het daarna nog gelijk, worden er om en om strafschoppen genomen totdat er een winnaar is.
 12.  
 13. De Winnaar van een wedstrijd in de Knock-outfase (¼ Finale, ½ Finale, 3e & 4e plaats en Finale) is het team dat na de reguliere speeltijd de wedstrijd heeft gewonnen. Als de stand na de reguliere speeltijd gelijk is, worden er direct na afloop van de wedstrijd 3 strafschoppen per team genomen. Is het daarna nog gelijk, worden er om en om strafschoppen genomen totdat er een winnaar is. 

 14. In gevallen waarin dit reglement niet voorziet beslist de toernooileiding, zo nodig in overleg met de betreffende partij(en).

 15. Protesten tegen beslissingen van een scheidsrechter en/of toernooileiding is niet mogelijk. In elke situatie waarin dit toernooireglement niet voorziet is de beslissing van de toernooileiding bindend.

 16. De toernooileiding heeft te allen tijde de mogelijkheid het toernooi te staken of volledig af te lasten in geval van extreem slechte weersomstandigheden. v.v. Alphia en/of de toernooileiding aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor gemaakte kosten of anderszins i.v.m. afgelasting van (een deel van) het toernooi.

 17. Algemene waarschuwing: Voorkom te allen tijde diefstal. Laat nooit waardevolle spullen in de kleedkamers achter. Bij diefstal (of vermissing) bent u zelf verantwoordelijk voor de schade. In de kleedkamergang zijn een beperkt aantal kluisjes aanwezig die met een € 2,00 muntstuk gebruikt kunnen worden.

 18. v.v. Alphia en/of de toernooileiding aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor geleden verlies, diefstal of vernieling van eigendommen.
   
 19. Schade aan de accommodaties en/of eigendommen van v.v. Alphia worden verhaald op de veroorzaker persoonlijk of de school waarvan hij/zij deel uitmaakt.

 20. Direct na afloop van de laatste wedstrijden vindt de prijsuitreiking in/bij het clubhuis plaats.


Spelregels wedstrijdvorm 6tegen6 (Groep 5-6)
Spelregels wedstrijdvorm 8tegen8 (Groep 7-8)

Slotopmerking:
De organisatie van het Alphens Schoolvoetbaltoernooi gaat ervan uit dat alle deelnemers en begeleiders volledig op de hoogte zijn van en instemmen met het toernooireglement en de speleregels van de wedstrijdvormen 6tegen6 en 8tegen8.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!