De Alphia Guppen groep groeit met de week - v.v. Alphia

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

De Alphia Guppen groep groeit met de week

De Alphia Guppen groep groeit met de week

1 maart 2023 13:00

Tony Waasdorp

De guppengroep van Alphia is erg hard aan het groeien en dat heeft tot gevolg dat er per januari 2023 een JO8-5 team met de wat oudere Guppen is toegevoegd op zaterdagochtend bij de KNVB. Deze spelen nu dus hun wedstrijden op zaterdag en trainen ook twee keer per week.

De guppen zijn in principe de leukste groep omdat je daar vooral nog zoveel plezier ziet. Lekker stoeien met (en soms struikelen over) de bal en vooral plezier maken. Toen ik zelf nog teams trainde ging ik altijd twee keer per seizoen met mijn team (ongeacht of het jeugd of senioren waren) kijken bij de guppen om te laten zien dat hier het voetbal ooit is voor uitgevonden. Lekker ballen en plezier maken. In dat opzicht zijn de guppen toch echt een voorbeeld.

De groep is groeiende de laatste jaren en dat kan niet los worden gezien worden gezien van de inzet en vakmanschap van Ed den Daas en Bas Hazebroek. Ed regelt veel eromheen en Bas kan geweldig met de kinderen omgaan en het technische gedeelte regelen. En achter de schermen hebben we dan ook nog Jasper van der Heiden die de administratie regelt. En uiteraard ook de diverse ouders die training geven of bij de training ondersteunen. Want er huilt wel eens een kindje, of er is een veter los, of even een snotneus en zo meer van dat soort dingen die bij deze jonge groep hoort. Maar uiteraard hebben we altijd nog meer ouders nodig, want hoe meer ondersteuning, hoe meer individuele aandacht voor de kinderen, wat op deze leeftijd nog erg belangrijk is.

Sinds een aantal weken hebben we een erg belangrijke en vooral leuke en goed trainer erbij! Jordy Wentink, (rechts op de foto) heeft aangegeven graag bij de guppen te willen ondersteunen en zo geschiedde dus al een paar keer. Jordy is zelf een goede voetballer (speelt in ons 1e team) en kan (net als Bas) deze kinderen veel leren.  De keren dat hij nu is geweest vond hij het erg leuk en heeft hij genoten van onze enthousiaste guppen.

Ik wil bij deze Jordy dan ook heel veel plezier toewensen bij deze enthousiaste groep!!

Hoofd Jeugdopleiding
Tony Waasdorp

P.s.  Op maandagavond 13 maart is er een info avond voor de ouders van de kinderen geboren 2016 en voor de ouders van de kinderen geboren 2017 die volgens seizoen naar de JO8 gaan. Deze info avond zal starten om 19:30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) en duurt tot maximaal 20.30 uur.

Bron: Jeugdcommissie
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!