Een mooie 5e plek voor de JO15-1 in Duitsland - v.v. Alphia

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Een mooie 5e plek voor de JO15-1 in Duitsland

Een mooie 5e plek voor de JO15-1 in Duitsland

9 april 2023 17:00


Na de eerste toernooidag in Duitsland stond Alphia er goed voor. Plaatsing voor de bovenste helft van het schema en een hoop mooie herinneringen rijker. Na wat tijd om te chillen was het tijd voor het avondeten. Over het eten kunnen wij kort zijn. Het was er. In Italie staat deze pasta op geen enkele menukaart. Om toch wat echt Italiaans eten te nuttigen zijn als aanvulling nog een paar pizza’s gehaald in het dorp door de mannen.

Na het eten was het tijd voor de wedstrijdbespreking voor de kraker tegen SPBC uit Badhoevedorp. Dit team staat ongeslagen bovenaan in de tweede divisie en speelt dus een stuk hoger dan Alphia. De technische staf had een defensief strijdplan bedacht. Dit werd doorgenomen met de mannen en afgesloten met het zoeken van paaseieren. Na een interland tegen 20 Belgische kinderen op het trapveldje waarbij zes penalty’s waren wegens hands was het tijd om de kamers op te zoeken. Eerder dan vrijdag was alles rustig en werd een goede nachtrust genuttigd.
 
De eerste wedstrijd op zondag was wat vroeger dus strak om 07.45 uur zat het hele team uitgeslapen aan het ontbijt. De mannen stonden te popelen en voor de afgesproken tijd waren de tassen gepakt en de kamers opgeruimd.

Zoals gezegd was de eerste wedstrijd direct een soort finale. De tegenstander begon sterk maar de Alphianen hielden dapper stand. De twee spitsen Sven en Shervin probeerden bij de spaarzame uitbraken voor gevaar te zorgen. De verdediging met extra slot op de deur Olaf hield de rug recht en vocht zonder schroom pittige duels uit met SPBC. Finn zorgde op de doellijn voor redding en ook Milan hielp de keeper sterk met een ultieme sliding. De tijd tikte verder en Alphia werd brutaler. Jan en Thijmen vervingen de spitsen en vielen goed in. Jan schoot zelfs nog tegen een arm van een tegenstander, maar een penalty werd niet gegeven. Uiteindelijk was de wedstrijd afgelopen en moesten penalty’s de beslissing gaan brengen.

De reeks bestond uit drie penalty’s. Milan, Jasper en Olaf maakten alle drie de strafschoppen. Ook de tegenstander schoot drie keer raak. De vierde penalty bracht de beslissing. Keeper Mick kon geen redding brengen op de vierde strafschop en Sepp schoot helaas tegen de keeper. Al met al een prestatie van formaat van de 15-1. Nu ging de strijd door voor plek 5 t/m 8.

Neuss Weisenburg was de volgende tegenstander. Op een hard kunstgras werd goed begonnen en snel de 1-0 gescoord door Finn met een bekeken schot. De vorige wedstrijd had veel kracht gekost en de fysiek sterke tegenstander brak een paar keer uit. Bij Alphia werd minder nauwkeurig gespeeld. Zoals vaker scoorden de Duitsers vlak voor tijd. Wederom een penaltyreeks als beslissing. En wat voor een een! Bloedstollend werd het. De eerste drie mannen voor Alphia waren dezelfde. Jasper schoot mooi in, maar helaas op deklat. Gelukkig hield Mick de volgende. Vervolgens werden alle strafschoppen raak geschoten totdat Mick de negende tegen kon houden. Mick kreeg direct de opdracht van de trainers om zelf de volgende te nemen. Met een mooi schot in de rechterhoek stuurde hij de Duitse keeper naar de verkeerde hoek. Winst voor Alphia en door naar de wedstrijd voor plek 5 of 6.

De laatste wedstrijd was dezelfde tegenstander als de tweede wedstrijd van de zaterdag: ESA uit Arnhem. De mannen van ESA had weinig geslapen, maar was nog altijd van een prima niveau. De wedstrijd ging gelijk op en weinig kansen werden weggegeven. De aanval was niet echt nauwkeurig meer na twee lange dagen. Het is eentonig maar niet minder spannend. Weer een penaltyreeks. Dit keer hield Alphia het kort en in drie penalty’s werd de vijfde plek veiliggesteld. De drie vaste mensen schoten onberispelijk binnen en ESA miste de tweede.

Na een korte prijsuitreiking werd de terugreis naar Alphen aangevangen. Waarschijnlijk met veel slaperige spelers. Het waren drie fantastische dagen. De technische staf wil alle ouders en sponsoren bedanken voor het mogelijk maken van deze geweldige ervaring. Ook grote dank voor de ouders die helemaal naar Duitsland zijn komen rijden om Alphia 15-1 aan te moedigen.
 
 
 
 
 
 
Bron: Alphia JO15-1
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!