Bryan de Bruin (intikker)
18'

3e klasse A

20 oktober 2018 14:30

Afgelopen seizoen kwamen beide teams elkaar ook tegen, maar toen een treetje lager. VVSB werd kampioen en Alphia promoveerde naar de 3e klasse via de nacompetitie. Vorig seizoen verlieten de bezoekers met een 1-2 zege sportpark De Bijlen. Dit seizoen hield Alphia de punten in Alphen. De eerste helft was voor de toeschouwers best vermakelijk. Na een kwartier was er vanuit het niets een schot van VVSB die op de lat boven doelman Plug uiteen spatte. De Alphianen leken wakker geschut en namen de wedstrijd in handen. In de 18e minuut opende de Alphianen de score. Op aangeven van Vincent Hoogervorst was het Bryan de Bruin die zijn schot achter de grabbelende VVSB doelman zag belanden (1-0). Hierna kregen de gastheren diverse mogelijkheden om de wedstrijd al te beslissen, maar doelpunten bleven uit waardoor er na 45 minuten een magere 1-0 op het scorebord stond.

De tweede helft bleef spannend, VVSB had meer balbezit maar de afstandschoten zorgde er niet voor dat Robbert Plug er zenuwachtig van werd. Alphia kwam er af en toe gevaarlijk uit, maar vond iedere keer de VVSB doelman op hun weg. Voor de toeschouwers bleef het spannend tot de laatste minuut omdat Alphia de wedstrijd niet besliste en je altijd zal zien dat er dan aan de andere kant een doelpunt kan vallen. Gelukkig gebeurde dat niet en zodoende kon Alphia opnieuw drie punten bijschrijven.

Door alle andere uitslagen is Alphia qua verlies punten koploper met Van Nispen. Volgende week gaan de mannen van het trainers duo Leverock/Van Elsen naar de fusie club Sporting Leiden (Leiden en Rijnland). De wedstrijd in Leiden zal om 14.30u worden afgetrapt.

Klik hier voor een fotoreportage gemaakt door Nikontino Fotografie.