Knappe overwinning Alphia bij CVC Reeuwijk

CVC Reeuwijk 1

1 - 4

3e klasse A

24 november 2018 14:30

Alphia speelde afgelopen wekeend bij het in het afgelopen seizoen gedegradeerde CVC Reeuwijk. De Alphenaren mochten na 90 minuten voetballen weer drie punten bijschrijven en steeg naar de 4e postitie in de ranglijst. Voorafgaand aan de wedstrijd hadden de gastheren één punt voorsprong op de oranjehemden. Beide teams zijn in de beginfase van de wedstrijd aan elkaar gewaagd en krijgen allebei een aantal goede mogelijkheden. In de 28e minuut is het Vincent Hoogervorst, die op aangeven van Bryan de Bruin, de score opent voor deze wedstrijd. Een aantal goede mogelijkheden voor de Alphianen volgen om de score verder uit te breiden, maar gescoord wordt er niet. In de 38e minuut weet Jesse Lipsius dan wel weer het doel te vinden. Op aangeven van Pascal Hellingerwerf schiet hij de 0-2 op het scorebord. Met deze score gaan beide ploegen na 45 minuten voetballen naar de kleedkamer.

In de tweede helft hebben de Alphainen het wat moelijk met het spel van de Reeuwijkers. Maar door goed werk van doelman Robbert Plug blijft de marge op twee doelpunten. Ook krijgen de Alphianen wat mogelijkheden om de wedstrijd in het slot te gooien, maar door slordigheden in de afwerking blijft het 0-2 en spannend. In de 78e minuut is het opeens Reeuwijk dat terug komt in de wedstrijd. Een vrije trap wordt snoeihard achter de Alphia doelman gepoeierd en zo staat het opeens 1-2 en beloven het nog een aantal haggelijk minuten te gaan worden. In de slotfase van de wedstrijd maken Nando Meijer (1-3) en Vincent Hoogervorst (1-4) een einde aan de spanning door de marge naar drie doelpunten te trekken en zo de overwinning voor de Alphianen veilig te stellen.

Volgende week staat sinds 2011 weer de Alphense derby Alphia - Zwammerdam op het programma. Ondanks het verschil van zeven punten op de ranglijst beloofd dit zeker geen makkelijke middag voor de oranjehemden te worden. Kom de Alphianen dan ook allemaal aamoedigen. De wedstrijd zal om 14:30 uur aanvangen.