72'
...

3e klasse A

3 november 2018 14:30

Als je naar het wedstrijdformulier zou kijken en je ziet 8 gele kaarten en vier rode kaarten staan, dan denk je dat er een ordinaire schoppartij heeft plaatsgevonden. Niets is minder waar, het was juist een uiterste sportieve wedstrijd waarbij twee ploegen een leuke pot voetbal op het kunstgras toonde. Helaas dacht de man die alles in goede banen moest leiden daar anders over en dacht dit allemaal met kaarten te moeten oplossen.

Genoeg over de randzaken. Alphia begon goed aan de wedstrijd en kreeg in de eerste minuut al een dot van een kans om de score te openen. Hierna werden de bezoekers was sterker op het veld en hadden ze vaak het geluk dat klutsballen in hun voordeel vielen. Met een schot op de lat waren de bezoekers dicht bij de openingstreffer. Hierna kregen beide teams diverse mogelijkheden. Halverwege de eerste helft was Alphia opeens genoodzaakt om twee keer te wisselen. Djovi Borremans en Tom Radder gingen tijdens een aanval van Nieuwkoop allebei naar de grond en konden de wedstrijd niet meer vervolgen. In de 45e minuut viel er dan toch nog een goal. Nieuwkoper Thijs van der Zon kwam goed naar binnen en schoot de bal onhoudbaar achter doelman Robbert Plug (0-1). In de extra tijd van de eerste helft kreeg Alphia nog een goede mogelijkheid op de gelijkmaker. Remco Zuijdervliet werd in de 16 meter door de Nieuwkoop doelman onderuit gehaald. De penalty volgde, maar de Nieuwkoop doelman mocht tot verbazing van iedereen blijven staan met slechts geel. Bryan de Bruin kon deze kans helaas niet verzilveren en zodoende gingen beide teams met 0-1 rusten.

Alphia kwam goed uit de kleedkamers en wist Nieuwkoop onder druk te zetten. Met een aantal goede mogelijkheden en een schot op de paal waren de Alphianen dicht bij de gelijkmaker. Het was eigenlijk wachten op de Alphia goal. In de 67e minuut draaide de wedstrijd helemaal. Na een terechte rode kaart moest Dion Duurham het veld verlaten. Omdat aanvoerder Zuijdervliet daar een opmerking op had, werd ook hij met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd. Zo gebeurde het dus dat Alphia op zoek was naar de gelijkmaker en in een mum van tijd met 9 spelers op het veld stond. Hierna was de wedstrijd gespeeld en wist Nieuwkoop in korte tijd aan alle onzekerheid een einde te maken en de stand naar 0-3 te brengen. Hierna vonden de bezoekers het ook wel mooi geweest en werd de wedstrijd nog uitgespeeld. In de slotfase liep Floris Buijnink nog tegen een rode kaart op omdat hij ongelukkig met zijn tegenstander in botsing kwam.

Snel deze wedstrijd maar vergeten en weer de focus op volgende week richten. Dan speelt Alphia de inhaalwedstrijd bij Bsc'68. De technische staf zal een hele puzzel eraan krijgen om een zo'n sterk mogelijk team op de been te brengen. De wedstrijd volgende week in Benthuizen begint om 14:30 uur.