71'
Bryan de Bruin (intikker)

3e klasse A

18 mei 2019 14:30

Alphia beleefde dit weekend een makkelijk middag bij het Wassenaarse Blauw Zwart. De gastheren, over het algemeen een lastige tegenstander, lag de Alphianen deze middag geen strobreed in de weg. Alphia kon vrij uit voetballen omdat het al verzekerd is van nog een jaar derde klasse. De gastheren hebben nog één puntje nodig voor lijfsbehoud. Dus er werd door de oranjehemden op een strijdlustig Blauw Zwart gerekend. Maar de Alphianen waren de eerste helft heer en meester op het veld en liet de tegenstander bij vlagen alle hoeken van het veld zien. Dit resulteerde na de eerste helft in een 0-2 ruststand. Bryan de Bruin had Alphia in de 21e minuut met een fraaie "Bryan" actie op 0-1 gezet. In de 37e minuut was het A-Junior Bas Hazenbroek die op aangeven van Jordi Wentink de score voor de rust verdubblde naar 0-2.

In de tweede helft was er meer pit bij Blauw Zwart en probeerde ze Alphia achter uit te drukken. In de 58e minuut wordt de inzet door Blauw Zwart beloond met de 1-2. Even heeft Alphia het moeilijk, maar na een aantal minuten voetbalt Alphia zich onder de druk van Blauw Zwart vandaan en neemt het de wedstrijd weer in handen. In de 71e minuut is het opnieuw Bryan de Bruin die op aangeven van Jordi Wentink de 1-3 scoort. Hierna is de wedstrijd gespeeld en is het verweer van Blauw Zwart gebroken. In de slotfase kan Vincent Hoogervorst zelfs nog de 1-4 scoren.

Volgende week speelt Alphia de laatste competitie wedstrijd van het seizoen op het eigen sportpark. Bsc'68 is dan de tegenstander, dat is veroordeelt voor de nacompetitie voor een plekje in de derde klasse. Deze laatste wedstrijdronde zal om 14:30 uur worden afgetrapt.