Bryan de Bruin (scrimmage)
87'

3e klasse A

16 maart 2019 14:30

Opnieuw een weekend met veel wind, dus er moest maar weer gekeken worden hoe het balletje gaat rollen. Vorige week Zuidwester storm op een open veld in Noordwijkerhout. Dit weekend iets minder wind en een beschut veld. Maar de bal zag je zo af en toe toch rare bewegingen maken. Maar gelukkig hadden beide teams er last van dus mocht dit na de wedstrijd geen excuus zijn. Alphia begon goed aan de wedstrijd en zette de leidse tegenstander onder druk. Na een aantal kansen kreeg Alphia na een kwartiertje voetballen een vrijetrap. Vincent Hoogervorst nam plaats achter de val en schoot deze voortreffelijk in de kruising en zette zo de oranjehemden op een 1-0 voorsprong. Hierna kregen beide teams nog een aantal mogelijkheden maar gescoord werd er niet meer in de eerste helft.

Na de rust pakte Alphia de draad goed. Alphia kreeg een uitgelezen kans om de score te verdubbelen, maar de kans werd knullig om zeep geholpen. In de 53e minuut kwam Sporting Leiden vanuit het niets op 1-1. Zakaria Bardaa schoot vanuit een onmogelijk hoek de bal op doel ze zag tot zijn grote verbazing achter de Alphia doelman belanden. Alphia is het na deze gelijkmaker even kwijt en ziet halverwege de tweede helft Sporting Leiden zelfs op 1-2 komen. Peter Hamelink schiet de bal achter doelman Robbert Plug. Alphia recht de rug weer en toont veerkracht. De Alphia zette de tegenstander met de rug tegen de muur. Vier minuten voor tijd valt dan de verdiende gelijkmaker Bryan de Bruin is degene die het doelpunt op zijn naam krijgt (2-2). In de laatste minuut kan Alphia zelfs nog de overwinning pakken, maar de kopbal van Kelvin Hoogendoorn mist de kracht om tegen de touwen te gaan. Hierdoor moeten beide teams met een gelijkspel tevreden zijn.

Volgende week speelt Alphia opnieuw thuis. Dan komt Nsv'46, dat tegen degradatie vecht, langs op sportpark De Bijlen. Eerder dit jaar eindigde de wedstrijd in Noorden in een doelpuntrijke 4-4, maar Alphia wilt nu wel weer eens een driepunter halen. Kom allemaal dus naar Sportpark De Bijlen waar de aftrap om 14:30 uur zal plaatsvinden. Na afloop zal er in het clubhuis nog een leuk feestje zijn, waar we terug gaan naar de jaren 80 en 90 met feestDJ Ray.