89'
...

3e klasse A

15 december 2018 14:30

De laatste competitie wedtsrijd van het jaar 2018 is door Alphia niet beëindigt zoals men zich wellicht had gehoopt. Het succesvolle jaar 2018 werd namelijk met een 1-5 nederlaag op het eigen veld afgesloten tegen het Leidse Lugdunum. En eerlijk is eerlijk, de uitslag was nog terecht ook deze middag. Op deze gure zaterdagmiddag begon Alphia nog goed aan de wedstrijd en zag een actie van Bryan de Bruin op de lat uiteenspatte boven de Lugdunum doelman. In de negende minuut was het Lugdunum dat vanuit een vrijetrap, enigsinds gelukkig, op voorsprong kwam. De bal verdween namelijk via de rug van een Alphia verdediger in het doel. Alphia was door deze goal niet van de leg en kwam snel al weer langszij. Na een mooie aanval was het uiteindelijk Jesse Lipsius die fraai voor de gelijkmaker zorgde. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de Alphianen en beide ploegen kregen mogelijkheden voor een doelpunt. Tien minuten voor de rust was niet goed ingrijpen van de verdediging de oorzaak dan de bezoekers op een 1-2 voorsprong kwamen. Met deze stand werd ook de kleedkamers na 45 minuten voetbal opgezocht.

Ook in de tweede helft waren de ploegen nog wel aan elkaar gewaagd, maar toen Lugdunum na een klein uur voetballen de 1-3 scoorde was het verzet van de Alphianen verdwenen. Lugdunum was overal op het veld net een stapje eerder en feller en kon zo de wedstrijd gemakkelijk uitspelen. In de slotfase van de wedstrijd liepen de bezoekers dan ook nog uit naar een ruime 1-5 overwinning. Door deze nederlaag zakte de Alphianen op de ranglijst van plaats 3 naar plaats 6, maar de ploegen erboven staan binnen bereik.

Het succesvolle jaar 2018 zit er voor de Alphianen nu op. Spelers en technische staf gaan van de feestdagen genieten en als voorbereiding op de tweede seizoenshelft gaat het team in januari een aantal dagen naar Valencia voor een trainingskamp. De eerste competitie wedstrijd zal op zaterdag 19 januari zijn bij Nsv'46 (14:30 uur).