61'
Aladin Ezzaki (intikker)

3e klasse A

25 mei 2019 14:30

Veel stond er niet meer op het spel deze laatste competitiewedstrijd. Alphia had zich al verzekerd van nog een jaar derde klasse en tegenstander Bsc'68 wist al dat het in de nacompetitie zou gaan spelen voor behoud in de derde klasse. Toch maakte beide ploegen er nog een aardige wedstrijd van en kregen een aantal goede mogelijkheden. Alphia was het dichts bij de openingstreffer, maar het schot spatte uiteen op de lat. 10 Minuten voor de rust werd de score in deze wedstrijd geopend door Bsc'68. Een goede aanval over de rechterkant werd bij de tweede paal ingetikt door Branko Sandifort. Hierna waren er nog wat kansje over en weer, maar gescoord werd er niet meer.

In de tweede helft zette Alphia meer druk op de bezoekers en namen het innititief in de wedstrijd over. In de 51e minuut was het Vincent Hogervoorst die met een afstandsschot van dik 25 meter de Benthuizense doelman verrastte en zo de verdiende 1-1 gelijkmaker op het scorebord zette. Alphia leek door te drukken, maar kwam steeds de doelman van Bsc'68 tegen. Vanuit het niets stond Bsc'68 opeens met twee spelers voor doelman Piket en dit werd door de twee voorwaardse keurig uitgespeeld en zo kwam de 1-2 op het scorebord. Hierna zette Alphia nog wel wat druk en was het op zoek naar de gelijkmaker. Maar deze viel vanmiddag niet meer zodat de laatste competitie wedstrijd met 1-2 verloren ging.

Het seizoen voor de oranjehemden zit er hiermee op. Al wacht op 15 juni nog wel de jubileumwedstrijd tegn FC De Rebellen. Maar met een mooie 8e plaats in het deuut seizoen in de derde klasse A is de doelstelling dit seizoen behaald (handhaving). Wellicht had er wat meer ingezeten, maar daar gaan we volgend jaar dan maar aan werken.