6 - 0

NSV'46 1

3e klasse A

23 maart 2019 14:30

De wind is weer vertrokken uit Nederland en de wedstrijd tegen Nsv'46 werd onder aardige weersomstandigheden afgewerkt op sportpark De Bijlen. Al hoewel Alphia een groot overwicht had deze wedstrijd hadden de mannen van Angelo Leverock moeite om het net te vinden. Vanaf de eerste minuut werden de bezoekers onder druk gezet en kreeg Alphia diverse mogelijkheden om te scoren. Met enige verbazing bij de toeschouwers werd de rust met 0-0 bereikt.

In de tweede helft een zelfde beeld. Alphia de betere op het veld, maar Nsv'46 bleef overeind. Lang mochten de bezoekers dan ook op een stuntje rekenen. Na een klein uurtje spelen was het dan eindelijk raak voor Alphia. Remco Zuijdervliet was het eindstation die de 1-0 scoorde op aangeven van Jesse Lipsius. Hierna probeerde de bezoekers het met een aantal counters om de gelijkmaker te forceren, maar doelman Plug kwam deze middag niet echt in gevaar. Een kwartier voor tijd was het Vincent Hoogervorst die de wedstrijd beslistte. Op aangeven van Dion Duurham verschalkte hij de Noordense doelman (2-0). Vanaf de 80e minuut ging het opeens hard. Vincent Hoogervorst scoorde nog driemaal en zorgde voor een 5-0 stand. In de laatste minuut van de wedstrijd zorgde Pascal Hellingerwerf die de 6-0 op het scordebord zette.

Volgende week speelt Alphia in de 1/4 Finale van de LAV Rabobank Cup tegen het Leidse Uvs. Een mooie afficheje op deze voetballoze zaterdag voor Alphia 1. De 1/4 Finale wordt om 14:30 uur afgetrapt op sportpark De Bijlen.