53'
74'

3e klasse A

8 december 2018 14:30

Afgelopen weekend speelde Alphia in een uitwedstrijd tegen koploper Van Nispen. Door onoplettendheid vlak voor en na rust speelde Alphia eigenlijk een verloren wedstrijd. De eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd. Alphia werd teruggedrongen door de sterke tegenwind en kreeg weinig echte kansen. Maar de verdediging stond deze eerste 45 minuten ook goed en daardoor kreeg Van Nispen ook niet echt veel goed mogelijkheden. Beide teams leken met 0-0 naar de kleedkamer te gaan, toen Van Nispen toch nog toesloeg op slag van rust (1-0). In de rust werd door de Alphianen besproken hoe de tweede helft gespeeld zou gaan worden met de wind in de rug. Met volle moed begonnen de Alphianen aan de tweede helft. Echter na twee minuten in de tweede helft kon de strijdplan in de prullenbak, want Van Nispen was uitgelopen naar 3-0. Alphia probeerde nog het beste van de wedstrijd te maken. Van Nispen liep nog verder uit (4-0) en een kwartier voor tijd mocht Alphia de spreekwoordelijke eer nog redde. Dion Duurham zag zijn fantastische solo beloond worden met 4-1 en dat bleek uiteindelijk ook de eindstand te zijn.

Deze wedstrijd maar snel vergeten en alles richten op de laatste competitie wedstrijd van 2018 volgende week zaterdag. Dan komt het Leidse Lugdunum op bezoek op Sportpark De Bijlen (14:30 uur). Het beloofd een leuke wedstrijd te gaan worden want beide teams willen de laatste wedstrijd van 2018 met een goed resultaat afsluiten. Midweeks spelen de Alphianen op dinsdag 11 december om 20:00 uur nog een thuis wedstrijd voor de LAV Cup. De Alphianen zijn reeds verzekerd van de tweede ronde, maar tegenstander Sporting Leiden (zat) nog niet.