Assist: Luan Kameri
Luan Kameri (schot)

1e klasse 1

3 november 2018 14:30

In de zesde speelronde stond voor de veteranen wederom een lastige uitwedstrijd op het programma. Het al jaren bovenin de eerste klasse vertoevende Voetbal Vereniging Oost Rotterdam oftewel VVOR was de tegenstander. Op een prachtige hoofd- en tevens grasveld mochten de veteranen op sportpark Venhoeve aantreden tegen het team van hun voorzitter. Die bleek tijdens de wedstrijd toch nog een aardige balletje te kunnen trappen (en koppen). Verder kwam de scheidsrechter voor de wedstrijd nog even de kleedkamer in om te vertellen dat hij altijd in Duitsland fluit en waar nodig gewoon gele kaarten zou trekken. In de eerste minuten werden de oranjehemden overrompeld door de felheid van de Rotterdammers en al snel lag de bal in het netje achter goalie Sander. In de eerste klasse zijn geen gemakkelijke wedstrijden en het leek weer een kansloze middag te worden. De 2-0 bleef echter uit en de thuisploeg leek zijn energie meer te steken in een wedstrijdje 'wie heeft de grootste Rotterdamse muil tegen een teamgenoot'.  De veteranen roken bloed en Dennis schoot met een afstandschot de 1-1 achter de onzekere goalie van de thuisploeg.  VVOR wisselde ook nog eens vijf spelers tegelijk en werd daar niet beter van. Voorin was het duo Rietveld en Silleman door blessures afwezig, maar vervanger en teruggekeerd na 3 weken Thailand, Ted de la Koers, schoot niet veel later de 1-2 binnen. Vanaf toen werd er wat harder gespeeld en ontwikkelde zich een heerlijk voetbalgevecht. De voorzitter kopte de 2-2 binnen, maar Koers deed dat vlak voor rust ook. Met een voorsprong de rust was voor het laatst in de beker, dus leider Kees had alle reden om zijn ploeg te complimenteren.  Helaas werd de voorsprong niet vastgehouden, en maakte de vooral op zijn medespelers mopperende linksbuiten gelijk. De oranjehemden leken de wedstrijd te verliezen, maar de dit seizoen uitstekend in de vorm zijnde keeper Sander had de mooiste saves op prima schoten. Aan de andere kant kwamen er ook kansen, omdat VVOR in de verdediging onzeker was. Met behulp van de over de bal duikende keeper werd het rollertje van Luan gepromoveerd tot 3-4. De voorsprong kon niet over de streep getrokken worden, want via een gelukkige goal werd het 4-4. Enkele hachelijke situaties voor de Alphense goal en spaarzame counters via Gyan en Dennis ten spijt, pakten de veteranen in een stevige, maar faire wedstrijd een punt. Deutsche pünktlichkeit in Rotterdam, en prima gefloten. Volgende week wacht de nummer 2 van vorig seizoen Forum Sport, maar tot nu toe bezig aan een moeizaam seizoen. Hopelijk kunnen de veteranen de lijn van zaterdag doortrekken.