Roodenburg 1

3 - 4

Alphia 1

13 november 2018 20:00

Met de derde overwinning op rij is Alphia gisteravond doorgedrongen tot de tweede ronde van de LAV-Cup. De oranjehemden speelde in Leiden-Noord tegen Roodenburg.De Alphianen traden in deze wedstrijd aan met een aantal A-junioren in de basis. Alphia begon matig aan het duel en zag Roodenburg al in de 7e minuut op voorsprong komen. Na deze achterstand herpakte de Alphianen zich en stelde voor de rust orde op zaken via doelpunten van Sander Egberts en Vincent Hoogervorst (2x). De ruime 1-3 voorsprong had voor de rust eigenlijk veel hoger moeten zijn, maar de Alphianen waren niet altijd even scherp voor de goal.

In de tweede helft startte Alphia opnieuw niet best en zag het Roodenburg terug komen in de wedstrijd. In de 73e minuut kwamen de gastheren zelfs weer op gelijke hoogte (3-3) en leek de wedstrijd in een gelijkspel te eindigen. Een kwartier voor tijd zorgde een JO19 aanval er voor dat Job Slierendregt, op aangeven van Bas Hazenbroek, de 3-4 op het scorebord zette. Hierna speelde Alphia de wedstrijd gecontroleerd uit en kwam de overwinning niet meer in gevaar.

Met nog één wedstrijd te gaan in deze poule zijn de oranjehemden al zeker van de eerste twee plaatsen in deze poule, die recht geven op de volgende ronde. Wanneer de laatste wedstrijd tegen Sporting Leiden wordt gespeeld is nog niet bekend.