Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Laatste oefenwedstrijd veterinnen

Laatste oefenwedstrijd veterinnen

TAVV Veterinnen

6 - 0

Alphia VR30+1

Datum

1 maart 2019 20:00

Accommodatie

Sportpark Meerhoven
Het Schaapsdijk 109
5657AW
EINDHOVEN
tel. 040-2550470

Daar gingen we, afgelopen vrijdag 1 maart, met de bus naar onze ‘buren’ in Ter Aar, met handjevol supporters die een kaartje hadden weten te bemachtigen voor deze wedstrijd. De veterinnen van TAVV, daar hadden we nog nooit tegen gespeeld, maar wel verhalen van gehoord. Zo zouden zij afgelopen najaar, kampioen zijn geworden in de poule, en zouden ze erg fel en fysiek zijn. We zouden het wel zien!
Eenmaal aangekomen bij TAVV, waren er toch al wat teamgenoten geïmponeerd en bang gemaakt, door alleen al te kijken naar het andere team. Kennismaking met de nieuwe coach Cobie, die ons in de toernooien verder gaat helpen. We gingen ons omkleden, mochten zelf een kleedkamer uitkiezen, uiteraard kies je dan kleedkamer 1. Na een kleine aanmoediging, gingen we naar het veld. Werd het bord bij de coaches afgeleverd, waar hun hun oordeel nog even over zouden geven. De warming up was gedaan, nog een kleine wijziging van de coaches Dennis en Cobie, en daar gingen we. Nog wat laatste dingen voor de wedstrijd, zoals ingooien en keeper mag uittrappen, en we mochten de aftrap nemen.
We probeerden in ons spel te komen, net als de veterinnen van TAVV. Je kon merken dat hun veel langer voetbalden, er kwamen goede combinaties uit. En als snel stonden we 2-0 achter, helaas. Wij moesten echt nog inkomen en wennen aan hun spel. Na 20 min, wat afgesproken was (3X 20min spelen), kregen we toch wat rust. Wel 2 hele minuten, veel te kort, maar goed. De scheids dacht dat we wel 60 min achter elkaar konden voetballen. Team dacht dat we ons moesten aanpassen aan TAVV, maar dit gaan wij natuurlijk niet doen. We spelen ons eigen spel, en hebben dit volgehouden, we staan in onze eigen kracht! Na tactische tips van de coaches, kleine wijzigingen in het veld en een peptalk, gingen we weer vol goede moed het veld op voor de 2e 20 min. Nu kwamen bij ons ook de mooie 1-2tjes die we geoefend hebben de afgelopen weken. Daaruit kwamen ook weer mooie acties, maar helaas kwam daar nog niet het gewenste doelpunt uit. Helaas scoorde TAVV wel weer, 2x zelfs. Ook deze 20 min sloten we af met 2-0. Maar…. Wij speelden wel beter en hadden geluisterd naar de coaches. Nu wederom een paar minuten om even bij te komen en wat te drinken. De wedstrijd verliep goed, nog even wat herhaling van de vorige pauze, wat wijzigingen en we gaan weer door. Helaas merkten we dat we moe werden, dat het daardoor ook niet allemaal meer soepeltjes liep. Wel kwamen we, door tactische wissels, wat meer in de aanval. Wat ook behoorlijk gevaarlijk was door onze speelsters, maar helaas ging de bal er niet in. TAVV scoorde ook deze 20 min 2 doelpunten, waardoor het wederom 2-0 werd. En uiteindelijk dus 6-0 verloren hebben.
Maar tegen een team, waarvan 30% nog nooit gevoetbalt heeft maar wel al 2 jaar traint, vind ik het een heel erg knappe prestatie. Wij, spelend vanaf september afgelopen jaar, waarvan 30% wel voetbalervaring heeft, hebben het goed gedaan! Het spelinzicht moet nog komen, maar gezien met de allereerste wedstrijd, gaat dit ook al flink vooruit. Na de wedstrijd was er helaas geen bubbelbad voor ons, maar een douche. Daar zullen we niet teveel woorden aan vuil maken, want echt nat en schoon werd je er niet van.

Volgende week start onze toernooi-competitie, de 1e van de 5 vrijdagavonden waarin we het op gaan nemen tegen quick boys, RCL, TAVV en ASC. We treden als eerste aan in oegstgeest, bus vertrekt weer. Tijd nog niet bekend. Kaartjes, zoals bekend, te koop bij onze speelsters!

Ons thuistoernooi is op vrijdag 5 april, zet dit vast in jullie agenda, we verwachten jullie allemaal langs de lijn!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!