GSV 1

4 - 2

Groep 2 28

7 september 2019 15:00

Het KNVB Beker avontuur zit er voor Alphia 1 dit seizoen na twee wedstrijden al weer op. Nadat vorige week werd verloren van Zwammerdam, was dit weekend het Goudse Gsv de betere op het scorebord na 90 minuten voetballen. Alphia begint in Gouda goed aan de wedstrijd en beloond zich met het veld overwicht met de verdiende 0-1. Arash Latifi stuurt Bryan de Bruin goed weg, en rond deze kans goed af. Hierna krijgt Alphia diverse kansen maar is dan vrij slordig in de afronding. In de standaard situaties is Alphia deze middag nog niet helemaal wakker. Uit drie hoekscoppen in 10 minuten weten de gastheren tweemaal te scoren. Zodoende gaan de Alphianen met een 2-1 achterstand naar de kleedkamers.

In de tweede helft is het eenrichtingsverkeer op het doel van Gsv. Alphia krijgt opnieuw diverse goede mogelijkheden, maar telkens voor het doel ontbreekt de scherpte. En als je dan zelf de kansen niet maakt, doet de tegenstander dit wel. Vanuit een counter komt Gsv op een 3-1 voorsprong. Als Gsv dan ook nog de 4-1 maakt is de wedstrijd gelopen. Nandon Meijer scoort voor de statistieken nog de 4-2.

Volgende week rest dan nog de laatste beker wedstrijd in en tegen Koudekerk (aanvang 14:30 uur). Deze wedstrijd om des keizersbaard zal door beide trainers wel worden gebruikt als laatste generale voor de competitie start een week later. Zwammerdam en Gsv gaan het in een onderling duel uitmaken wie de tweede ronde gaat behalen.