0 - 4

Alphia 1

3e klasse A

2 november 2019 15:00

Na drie weken achter elkaar niet gewonnen te hebben, heeft Alphia de draad van de goede seizoensstart weer opgepakt. Bij het Wassenaarse Blauw Zwart stapten de oranjehemden met een 4-0 overwinning van het veld. Met een straffe wind over het veld, wordt er besloten dat Alphia de eerste helft de wind in de rug heeft. Dat komt de Alphianen niet slecht uit, want bij de eerste de beste bal wilde Kelvin Hoogendoorn de bal voor het doel leggen. Echter gedragen door de wind plofte de bal pardous achter de Blauw Zwart doelman in het doel. Dat betekende in de derde minuut een iets wat gelukkige 0-1. In de resterende minuten van de eerste helft gebeurde er niet echt veel meer waardoor Alphia de 0-1 meeneemt naar de kleedkamer.

In de tweede helft zet Alphia de tegenstander onder druk. Deze speelwijze zorgt ervoor dat Alphia binnen twee minuten de wedstrijd beslist. In de 54e minuut is het Killian Bouwhuis die een mooie Alphia aanval nog mooier afrond met een gemikte bal in de kruising (0-2). Twee minuten later is het Vincent Hogervoorst die met een bekeken schot de 0-3 op het scorebord zet. Alphia is in deze fase heer en meester in Wassenaar. Ze leggen de ene na de andere mooie aanval op het speelveld. Het duurt echter tot de 83e minuut tot dat Frank Veelenturf de 0-4 eindstand op het scorebord zet. Na afloop was trainer Angelo Leverock tevreden over het spel. "Ik heb een fantastische tweede helft gezien", zei hij lachend toen hij weer naar Alphen ging.

Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. Dan komt het Leidse Lugdunum naar Alphen toe. De leidenaren zagen hun wedstrijd bij Nieuwkoop in de 86e minuut gestaakt worden, dus dat zal nog wel een staartje krijgen. De bal op sportpark De Bijlen zal om 14:30 uur gaan rollen.