84'
... (schot)

3e klasse A

12 oktober 2019 14:30

Dit weekend speelde Alphia de lastige thuiswedstrijd tegen Vvsb. Twee voetballende ploegen die het elkaar altijd lastig maken. Zo ook deze keer weer. Beide teams deden niet onder voor elkaar. Vvsb de betere ploeg in de eerste helft en in de tweede helft was Alphia de sterkere ploeg op het veld. Helaas werd de inzet van de Alphianen deze middag niet beloond en ging de Noordwijkerhouters met een 1-3 overwinning naar huis.

Beide teams begonnen aftastend aan de wedstrijd en de oranjehemden zagen de bezoekers steeds iets sterker worden.  Toch was het Alphia dat een van de spaarzamen kansen kreeg deze eerste helft. Na een mooi overstapje van Frank Veelenturf kwam Pascal Hellingwerf vrij voor de Vvsb Doelman te staan, maar zijn inzet was te slap om de doelman te verrassen. Vvsb werd sterker op het veld, maar tot echt grote kansen kwamen de bezoekers ook niet. En als de paarsgele dan voor het doel kwamen was het Boas Vet die zijn doel schoon hield. In de 43e minut was het dan toch raak voor de bezoekers. Na een afgeslagen corner stond op de rand van de 16 meter een Vvsb-er vrij en kon de bal hoog in het doel schieten. Op dat moment een verdiende voorsprong gezien het spelbeeld. Niet veel later klonk het rustsignaal op een druilerig sportpark De Bijlen en konden beide teams de kleedkamer opzoeken.

De rust had de Alphianen goed gedaan. Een veel strijdbaarder Alphia zette Vvsb met de rug tegen de muur en het publiek ging er eens goed voor zitten. Na een klein uurtje spelen kwamen de bezoekers op een 0-2 voorsprong. Een uitval over rechts werd eenvoudig binnen getikt achter de kansloze Boas Vet. Een minuut later bracht Killian Bouwhuis de spanning weer terug in de wedstrijd. Na een mooie steekpass soleerde Killian naar het Vvsb doel en ronde koelbloedig af. Vvsb leek van slag en de ene na de andere aanval lag Alphia op de mat. Helaas was het laatste zetje voor een doelpunt steeds niet goed genoeg. Een kwartier voor tijd bracht Angelo Leverock een dubbele wissel voor de moegestreden Killian Bouwhuis en Frank Veelenturf. Bas Hazenbroek en Bachir Saber moetsen als verse krachten voor oorlog gaan zorgen. Helaas lukte dat plannetje niet helemaal. Waar iedereen op de gelijkmaker zat te wachten, strafte de bezoekers in de slotfase een foutepass in de verdediging genadeloos af en gingen zo met de 1-3 overwinning naar huis.

Volgende week gaan de Alphianen op bezoek bij het Reeuwijkse CVC, dat dit weekend veerkracht toonde door een 3-0 achterstand nog om te buigen naar een 3-3 gelijkspel bij FC Oegstgeest. De aftrap in Reeuwijk is om 14:30 uur.