Alphia de kansen, Aarlanderveen de punten

Aarlanderveen 1

2 - 1

3e klasse A

21 december 2019 14:00

Het jaar 2019 werd dit weekend afgesloten met de gemeentelijke derby tussen Alphia en Aarlanderveen. Op het pitoreske sportpark Polderpark in Aarlanderveen werd de laatste wedstrijd van 2019 onder toeziend oog van zo'n 300 toeschouwers gespeeld. Alphia begon zoals de supporters gewens zijn sterk aan de wedstrijd. Echter was het Aarlanderveen dat na 10 minuten het eerste doelpunt scoorde deze middag. Een schot werd door Floris Buynink van richting veranderd en viel onhoudbaar achter Boas Vet (1-0). Hierna pakte Alphia de draad weer op en en kwam vrij snel door een schot van Killian Bouwhuis op 1-1. Lang kan Alphia niet van deze gelijkmaker geniet. Na een fout in de verdediging kan Aziz el Bouazatti vrij gemakkelijk de 2-1 binnentikken. Alphia lijkt een klein beetje van slag en ziet dat Aarlanderveen er nog een paar keer gevaarlijk uit komt in de eerste helft, maar een goal levert het niet op voor de thuisploeg.

In de tweede helft is de eerste kans voor Aarlanderveen. Het doelpunt wat deze kans oplevert wordt afgekeurd wegens buitenspel. De stand blijft 2-1 en Alphia gaat steeds beter voetballen. Ook krijgen de blauwhemden (Alphia speelde vandaag in het blauw) goede mogelijkheden op de gelijkmaker. Het is uiteindelijk Killian Bouwhuis die een penalty weet te versieren. Echter wordt zijn penalty door de vingertoppen van de Aarlanderveen doelman uit het doelgetikt. Na deze grote kans blijft ALphia heer en meester op het veld en hangt de gelijkmaker eerder in de lucht dan de 3-1. Toch weet Alphia deze middag niet meer het net te vinden.

Door deze nederlaag is het gat met Tavv en Aarlanderveen wel erg groot geworden. De groep die daarachter zit, zitten qua punten dicht bij elkaar. De tweede seizoenshelft moet gaan uitmaken wie er kampioen gaat worden en welke teams de nacompetitie in gaan. Hopelijk is Alphia bij één van deze ploegen.

De eerste competitie wedstrijd voor Alphia zal zijn op zaterdag 25 januari 2020 op het eigen sportpark De Bijlen tegen promovendus FC Oegstgeest. Tussen door gaan de Alphianen nog op trainingskamp en oefenen ze op dinsdag 14 januari thuis tegen Arc O23 (Voor de LAV-Cup) en op zaterdag 18 januari uit bij Woubrugge.

De technische staf en de spelers wensen in iedergeval iedereen hele fijne feestdagen en een voorspoedig en sportief 2020 toe.

Interviews met Angelo Leverock en Killian Bouwhuis na Aarlanderveen - Alphia (21-12-2019):