WDS VE1

Assist: John Prins

2e klasse 1

9 november 2019 15:30

Vandaag stond voor de Veteranen II de wedstrijd tegen laagvlieger WDS op het programma, een laagvlieger waarvan de Veteranen I recentlijk nog met dubbele cijfers van wonnen. Dat moest te doen zijn, maar de thuisploeg mistte maar liefst 13 spelers door verschillende omstandigheden. Verder was het de laatste wedstrijd van Rik P., en die mocht voorin lopen om nog een goaltje mee te pikken. De eerste helft was Alphia oppermachtig, en WDS probeerde met hun bekende harde spel (en af en toe wat natrappende bewegingen) het gevaar in te dammen. Nadat hun nummer 8 het nodig vond om in 1 minuut drie overtredingen te maken vond zelfs scheidsrechter Oudshoorn het mooi geweest. Een gele kaart was zijn beloning, maar het mekkeren van de zwart witten bleef wel aanwezig.  Na een mooie combinatie tussen Diego en Prins, was het spits Johan de G. die de verdiende voorsprong op het scoreboard zette. Meerdere mogelijkheden volgden, maar uit één van de spaarzame counters stond het opeens 1-1. Dat was ook de ruststand, waarbij het even wachten was op de thee. De tweede helft zakte de thuisploeg verder terug, en kwam WDS een aantal malen gevaarlijk door. Sander was vandaag in goede vorm, en redde een aantal keren uitstekend. Stef en Johan de G. kregen nog mooie kansen, maar de bal wilde er niet meer in. Alphia had ook zomaar kunnen verliezen, maar Johan D. onderbrak een gevaarlijke aanval met twee handen, en mocht met een rode kaart van het veld. In de laatste minuten werd er niet meer gescoord, en de wedstrijd eindigde in een terecht, maar teleurstellend gelijkspel. De vele afwezigen werden toch broodnodig gemist. Volgende week de derby tegen Woutje Brugge, hopelijk kan er dan eindelijk weer eens gewonnen worden.