Faissal Yachou (achter standbeen)

4e klasse 04

1 februari 2020 12:00

Het is zaterdag 1 Februari en vandaag staat Alphia 2 tegenover sv Kickers'69.
Het is 10:45 als de ploeg van Jerry, Sascha & Toni vertrekken naar Leimuiden, vandaag staat er weer een belangrijke wedstrijd op het formulier of ook wel een 6 punten wedstrijd.
sv Kickersheeft 1 wedstrijd minder gespeeld dan Alphia 2 en staan op dit moment op de 3e plaats.
Eenmaal aangekomen in Leimuiden merken we dat de wind aardig over het veld heen raast dus dat word onze 2e tegenstander vandaag.
De mannen trekken zich terug in de kleedkamer en maken zich op voor de wedstrijd.
Jerry geeft de opstelling door en de tactische aanwijzingen, Sascha loopt inmiddels al op het veld om de warming up voor te bereiden en Toni vult de flessen met water.
In de kleedkamer is goed te merken dat de belangen hoog zijn vandaag, dan is het tijd om naar buiten te gaan.
Zodra de mannen buiten komen merken ze dat de wind echt dwars door je heen snijdt, en ook dwars op het veld staat.

Dat deze wedstrijd belangrijk voor iedereen is blijkt uit het feit dat SV kickers ervoor gezorgd heeft dat ze niet op het kunstgras tegen Alphia wilde spelen omdat ze bang waren om helemaal weg getikt te worden, daarom word deze wedstrijd ook op het "gewone" gras gespeeld.
Maar niet alleen voor de spelers is deze wedstrijd belangrijk, maar zelfs voor de scheidsrechter is deze belangrijk hij word namelijk beoordeeld voor zijn prestaties en dat kan deze wedstrijd dus prima gbruiken.

De wedstrijd staat op het punt te beginnen als we uit eerbetoon voor een overleden keeperstrainer van de kickers eerst een minuut stilte houden, en dan kan het echt beginnen.
Zonder al te veel prijs te geven over de tactiek (ja tegenstanders lezen tegenwoordig ook mee๐Ÿค”๐Ÿ˜‚) is het zaak dat Alphia snel in hun ritme komen en hun eigen spel kunnen gaan spelen.
De eerste 5 minuten merk je dat het van beide kanten nog een beetje aftasten is alhoewel al snel duidelijk is wat Alphia wil en dat is al snel een doelpunt forceren.
Na een minuut of 10 spelen is daar de eerste tegenvaller voor Alphia, Het is Mounir el Bouny die helaas gebleseerd het veld moet verlaten dit heeft natuurlijk altijd effect op de groep, gelukkig hebben we een goeie bank vandaag en het is Stan v/h Hoff die al vroeg in de wedstrijd in moet vallen.
Het is minuut 12 als Jake wordt weggestuurd langs de zijlijn en goed naar binnen snijd en dan weer naar buiten gaat, de verdediger van Kickers breekt bijna zijn enkel bij deze actie en hij kan dan ook niks anders doen dan aan de noodrem trekken. Penalty Alphia!!!!
De schrik zit er meteen in want Jake blijft op de grond liggen, het is al de derde blessure behandeling in nog 15 minuten tijd. Toni heeft tot nu toe al meer meters gemaakt dan de verdedigig van Alphia๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚.

De penalty word genomen door Dennis Uithol en dan weet je eigenlijk al dat het 0-1 zal worden, alhoewel de wind echt niet normaal hard over het veld raast en dit nog wel eens invloed zou kunnen hebben tijdens het nemen van de strafschop, maar koel zoals Dennis altijd is gaat ook deze bal tegen de touwen en staat het 0-1.
Vanaf dit moment gaat het lopen voor Alphia en de ene aanval is nog mooier dan de andere, dit resulteerd ook in een prachtig doelpunt in de 39e minuut.
Het is Jake die Dennis wegstuurd aan de zijkant van het veld en die lobt de bal prachtig vanaf de punt van de zestien over de keeper heen. En dan moet het hoogtepunt nog komen na deze mooie goal, we zijn amper 3 minuten verder als Alphia een corner krijgt, het is wederom Jake die de corner neemt en ipv hem hoog voor het doel te gooien doet hij dit laag en de inlopende Faissal tikt de bal achter zijn standbeen met een heerlijk hakje achter de keeper. de bank onploft door dit fenomenale doelpunt wat een heerlijk doelpunt en wat een heerlijke ruststand.

In de kleedkamer heerst er al een euforie stemming en dat mag want het was op dat moment echt een wedstrijd voor een strakke plasser zoals Jerry het zo mooi omschreef. maar de 2e helft komt eraan en dat betekent dat de wedstrijd in de koppies weer op 0-0 staat.
De 2e helft begint flitsend voor Alphia want de coaches zijn nog niet eens terug bij de dug-out of de eerste aanval is een feit, het is een mooie èèn-twee die via de binnenkant van de paal weer het veld in komt.
De wedstrijd kabbelt zo een beetje verder en het is tijd om wat verse krachten in te brengen want sv Kickers gaat iets opportunistischer spelen en ze komen wat meer voor de goal van onze gelegenheids keeper Bas, het is dan ook totaal verrassend en tegen de verhouding in dat sv Kickers uit een vrije trap een aansluitings treffer maakt.
Het is dan tijd om de laatste wissel in te brengen en dat is onze "super sub "Roy die in het veld komt, we verrassen hem met een plek die voor hem niet echt voor de hand ligt en dat is de rechtsbuiten positie, er ligt wel wat ruimte achter de verdediging van de Kickers dus Roy heeft vrij spel.
We zijn amper 5 minuten verder en de scheids blaast op zijn fluit voor het einde van de wedstrijd dit tot ieders verbazing want we hebben er pas 30 minuten op zitten. De scheidsrechter schrikt er zelf ook van en fluit gauw dat we nog doorgaan ( daar gaat zijn goede beoordeling) nee hoor dat is een geintje want deze jonge scheidsrechter fluit een prima wedstrijd.

We zitten inmiddels in minuut 78 als Alphia 2 nog maar eens aan gaat dringen via een counter en Dennis steekt de bal door de verdediging heen stuurt onze "super sub "Roy weg die 1 op 1 mag gaan met een verdediger in zijn rug, de bank veert op, de trainers rennen naar de zijlijn, de tribune zindert want het zal toch , het zal toch niet................. maar het gebeurd wel het is Roy Beugeling die zijn invalbeurt bezegeld met een heerlijkk doelpunt en ik denk dat ik voor iedereen spreek als ik zeg dat dat hem zo gegund is!!
Na dit doelpunt is het echt gedaan voor sv Kickers en is het zaak om deze wedstrijd zakelijk uit te spelen en de welverdiende punten mee te nemen naar Alphen.
Het was de 2e belangrijke wedstrijd op rij die Alphia moest winnen om op koers te blijven, volgende week staat de derde belangrijke wedstrijd op rij voor de deur en als die gewonnen wordt dan zetten de mannen van Alphia2 een hele grote stap richting het fel begeerde kampioenschap.
Volgende week zien we jullie graag langs de lijn om de mannen van Alphia 2 te supporten.